Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Απαλλάχτηκε των κατηγοριών ο Μαρινάκης

Απαλλάχτηκε των κατηγοριών ο Μαρινάκης

Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Οριστική απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινακη αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως Koriopolis.

Αμέτρητες συνομιλίες, διάλογοι και ανταλλαγές μηνυμάτων καταγράφηκαν στις περισσότερες από 3.000 σελίδες του βουλεύματος που παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους 85 από τους συνολικά 158 κατηγορουμένους στην υπόθεση των αποκαλούμενων “στημένων αγώνων” του 2011.

Εκτός αυτής της λίστας βρίσκεται το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απαλλάσσεται οριστικά από κάθε κατηγορία μαζί με ακόμα 73 άτομα.

Στους 85 κατηγορούμενος βρίσκονται τα ονόματα του νυν δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, του Γ. Τσακογιάννη και άλλων παραγόντων, προπονητών, ποδοσφαιριστών, book κ.α. Το δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει για επιμέρους πράξεις κάποιους κατηγορούμενους, ενώ για άλλους παύει οριστικά την ποινική τους δίωξη, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει το χωρισμό της υπόθεσης αναφορικά με μερικότερες πράξεις για τον Αχ. Μπέο (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), Ι. Παπαδόπουλο και Αθαν. Ντότση (δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα για την περαιτέρω διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης.

Τέλος, παύει οριστικά την ποινική δίωξη δύο κατηγορούμενων λόγω θανάτου.

Όσοι θα βρεθούν στο εδώλιο αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως εγκληματική οργάνωση, δωροληψία – δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και άλλα.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη να θυμίσουμε πως ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Πούλιος κατά την εισήγησή του είχε προτείνει την απαλλαγή του αναφέροντας μεταξύ άλλων στο σκεπτικό του: «δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος αυτού οι αντικειμενικές υποστάσεις των διωκομένων πράξεων” (απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση, και δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, κατά συρροή)».

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε αναφέρει πως το Συμβούλιο Εφετών ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης τον νυν Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά τα ονόματα των 85 ατόμων που παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση Koriopolis.

Μπέος
Τσακογιάννης
Καρακούλιας
Δημόπουλος
Ζαβαντίας
Γ. Παπαδόπουλος
Γεωρτσιάκος
Ντότσης
Χάλκος
Νικολόπουλος
Παντέλης
Κομπότης
Τραυλός
Πουλόπουλος
Προβατίδης
Ρουτζιέρης
Μποροβήλος
Μπάκος
Ναυρινιάδης
Αδαμάκης
Δήμου
Απαρεσίδο Άλβες Λουίς Μιγκέλ
Τσιγιάννης
Πάσαρης
Χρυσοχοΐδης
Χίλης
Νάτου
Παπαγγελής
Αποστολίδης
Πράττος
Βαρούτσικος
Τόρης
Γεωργόπουλος
Σιδηρόπουλος
Καραμανίδης
Καραμάνης
Αβρ. Παπαδόπουλος
Σφήκας
Ν. Θεοχαρίδης
Κ. Θεοχαρίδης
Μενδρινός
Βίλλας
Τζιβελέκης
Αυγίδου
Κοτίνης
Βυθοπούλου
Καρακούλιας
Κουντούρης
Κανελλάκης
Σέγκος
Θάνος
Γούτας
Γαλαίος
Ηρακλής
Νύκταρης
Τσεκερίδης
Ταμπάσης
Θεόσογλου
Κυριακίδης
Ζώης
Κασσής
Λιόντος
Ν. Παπαδόπουλος
Βεργώτης
Λερογιάννης
Βοσνιάδης
Μπαλάσας
Πηρούνιας
Σαββάκης
Τζελέπης
Χαραλαμπίδης
Βασιλόπουλος
Ζέρβας
Μουδάτσος
Διγώνης
Γανάτος
Μπόης
Κουγιουμτζίδης
Μιμίδης
Καραμανίδης
Νεοχωρίτης
Μαυρόπουλος
Μανώλης
Ήμελλος
Σούκας

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Με παρέμβαση Μαρινάκη και Superleague έρχονται ελίτ διαιτητές!

Ο Πρόεδρος της Super League κ.  Ευάγγελος Μαρινάκης είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ με ...

Βρείτε μας στο Twitter