Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ίδρωσε, αλλά κέρδισε

Ίδρωσε, αλλά κέρδισε

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα για 35 λεπτά απέναντι στην Κύμη, αλλά με ένα «ξέσπασμα» στο τελευταίο πεντάλεπτο, κέρδισε την Κύμη με 93-78, σημειώνοντας την 11η νίκη του στην Basket League.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, παίρνοντας από την πρώτη στιγμή το προβάδισμα στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με ηρεμία και υπομονή στην επίθεση, «χτυπούσαν» μέσα από το καλάθι, παίρνοντας εύκολους πόντους. Από την πλευρά της η Κύμη, εύρισκε λύσεις επιθετικά από τον Μανωλόπουλο και διατηρούνταν μέσα στο παιχνίδι. Δυο λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου, ο Ολυμπιακός με συνεχόμενες βιαστικές επιλογές στην επίθεση, έμεινε χαμηλά σε παραγωγικότητα. Στην άμυνα, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν έβγαζαν σκληράδα και ένταση, με αποτέλεσμα η Κύμη να τρέξει σερί 9-0 και να πάρει προβάδισμα 3 πόντων (19-22). Σ’ εκείνο το σημείο, ο Σρέλνιεκς με δύο βολές μείωσε στον πόντο, αλλά ο Τσαγκαράκης με τρεις βολές, διαμόρφωσε το 21-25 του Α΄ δεκαλέπτου.

Με το ξεκίνημα της Β΄ περιόδου, ο Ρόμπερτς μείωσε στους 2 (23-25), αλλά όσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν άμυνα, η Κύμη έπαιρνε σκορ από τον ΜακΦάντεν και έφτασε να προηγείται με +8 (23-31), 7:53 πριν το τέλος του Α΄ ημιχρόνου. ΜακΛίν και Ουίλτζερ σ’ εκείνο το σημείο μείωσαν για τον Ολυμπιακό, προσωρινά όμως, καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Πειραιωτών και να προηγηθούν με +8 (27-35).

Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του στην άμυνα, κρατώντας χωρίς σκορ στην αντίπαλό του. Στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ξανά τα πατήματά τους και μ’ επιμέρους σκορ 1ς-2, προσπέρασαν με 39-37 στο σκορ.

Στα υπολειπόμενα δύο λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν πάτησε κι άλλο το γκάζι για να χτίσει μια διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στ’ αποδυτηρια.

Το Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με λάθος για τον Ολυμπιακό, το οποίο η Κύμη μετέτρεψε σε καλάθι στον αιφνιδιασμό η Κύμη. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε στην επόμενη φάση, αλλά η «ερυθρόλευκη» άμυνα συνέχιζε να προβληματίζει, μιας και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά εύκολο τρόπο να σκοράρουν, με επαναφορά κάτω από το καλάθι (48-50).

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της Γ΄ περιόδου, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου προσπάθησαν να επιβάλλουν γρήγορο τέμπο στο παρκέ. Σπανούλης, Πριντεζης και Ρόμπερτς βρήκαν στόχο από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά η Κύμη ακολούθησε τον ρυθμό του Ολυμπιακού και παίρνοντας σκορ από τους ΜακΦάντεν, Μαωλόπουλο και Τσαγκαράκη, διατήρησε μέχρι το τέλος ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ (65-66).

Με την έναρξη της Δ΄ περιόδου, ο Ρόμπερτς ευστόχησε σε τρίποντο και έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό, αλλά ο Τζόουνς με δίποντο από την κορυφή, ισοφάρισε. 7:11 πριν την λήξη του ματς ο Ουίλτζερ με τρίποντο έβαλε ξανά σε θέση οδηγού. Ο Μανωλόπουλος αστόχησε στην επόμενη φάση για τρεις, όχι όμως και ο Ουίλτζερ που με νέο τρίποντο έδωσε αέρα έξι πόντων.

Ξεκόλλησε και το «τελείωσε»

Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, κυρίως, αμυντικά, στην επίθεση λειτούργησαν σωστά και έφτασαν με ευκολία στο καλάθι, ανεβάζοντας σε διψήφιο νούμερο την διαφορά.

Στον χρόνο που απέμενε, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε και αύξησε το υπέρ του προβάδισμα, φτάνοντας χωρίς άγχος στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 46-46, 65-66, 93-78

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Παίζει τη μισή πρόκριση!

Αύριο ο Ολυμπιακός δίνει έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της σεζόν, υποδεχόμενος την Αϊντχόφεν ...