Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Περίπατος κόντρα στην Δράμα

Περίπατος κόντρα στην Δράμα

Έχοντας βγει αλώβητος και νικητής από τα τελευταία ντέρμπι ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο πρωτάθλημα της Handball Premier επικρατώντας με 34-18 της Δράμας 1986 για την 7η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι», που την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζουν τον Αερωπό Έδεσσας, βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Πρώτοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Τζηράς και Σκρόμπιτς που πέτυχαν από 6.

Ισορροπημένο ξεκίνημα πριν πατήσει το γκάζι

Στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα ο νεαρός περιφερειακός Νίκος Κρητικός πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού (1-1). Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μόνο για πέντε λεπτά (3-3) με τη συνέχεια να ανήκει ολοκληρωτικά στους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα οι οποίο με ένα σερί 8-1 έφτασαν να προηγούνται με 11-4 στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Δυο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μισού της αναμέτρησης με το σκορ στο 16-8 ο Τσακνής έκανε την απόκρουση του αγώνα, διπλή μάλιστα σε εξ επαφής προσπάθειες των αντιπάλων. Στα πρώτα τριάντα λεπτά η διαφορά ήταν ήδη σε διψήφιο αριθμό (18-8).

Είχε τον έλεγχο φτάνοντας στην τελική επικράτηση

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 3-0 μειώνοντας σε 18-11 ωστόσο ο Ολυμπιακός συγκεντρωμένος και σοβαρός διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Εντυπωσιακός Χάλαρης έφυγε βολίδα στην κόντρα κάνοντας το 21-12 και στην αμέσως επόμενη φάση ο Κανδύλας επανέφερε τη διαφορά στα δέκα γκολ (22-12) με τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου. Ο Ολυμπιακός με αποτελεσματική άμυνα έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία χαρίζοντας όμορφες φάσεις στους φιλάθλους του και φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση με 34-18.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ – ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΓΣ ΔΡΑΜΑ 86 34-18

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 7-4, 11-4, 14-5, 15-6, 18-8 (ημχ.), 18-11, 22-12, 24-14, 27-15, 29-17, 34-18

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 3, Κρητικός 3, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης 2, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπιτς 6, Στούμπης, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 3, Αλβανός, Παπαδιονυσίου 2, Φάμπατς 1, Λιάπης 1, Λιόλιος 2, Χάλαρης 4

ΔΡΑΜΑ 1986 (Σάκης Βαλαβάνης): Παπάζογλου, Μπέτζιος, Κοτσαμαρίκογλου 1, Χαϊτίδης 1, Σισμανίδης 1, Τουνγκελίδης 9, Βουλγαράκης, Γιαννακόπουλος 1, Μαμαλίδης, Τσιτσίγκος 2, Κουρτίδης 3, Θωμίδης, Παγωνίδης, Τσαυλός

Δίλεπτα: 4-2 Πέναλτι: 3/4-3/3

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Κατ αρχήν μπορέσαμε και μοιράσαμε το χρόνο σε όλα τα παιδιά γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και θέλαμε να δώσουμε χρόνο σε όλους ώστε να μην έχουν παραπάνω επιβάρυνση. Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε και μερικά πράγματα που θα μας φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Κρατήσαμε σε υψηλό ρυθμό την  αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και ετοιμαζόμαστε τώρα για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια έδρα που καμία ομάδα δεν περνάει ποτέ εύκολα».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...