Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά είχε Μπιρτς

Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά είχε Μπιρτς

Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι στην 4η περίοδο, αλλά ο Κεμ Μπιρτς είτε σκοράροντας, είτε ανανεώνοντας τις κατοχές με τα επιθετικά ριμπάουντ, τον κράτησε σε θέση οδηγού και τον οδήγησε στην 14η νίκη του (83-77) στην φετινή Ευρωλίγκα. Εξαιρετική εμφάνιση και από Παπανικολάου.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και με την σκληρή του άμυνα υποχρέωσε την Μπάμπεργκ να βγει στην περιφέρεια και να σουτάρει τρίποντα, κρατώντας την με αυτό τον τρόπο χωρίς σκορ. Στην επίθεση, ο Κώστας Παπανικολάου με τον Ιωάννη Παπαπέτρου έδωσαν λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, δίνοντας προβάδισμα οκτώ πόντων στην ομάδα τους (11-3), 5:40 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στον χρόνο που απέμενε, η Μπάμπεργκ άλλαξε τακτική και ακούμπησε την μπάλα στο χαμηλό ποστ. Παρ’ όλο που οι Γερμανοί υπερτερούσαν σε ύψος και όγκο κοντά στο καλάθι, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού παρέμενε αποτελεσματική και τους οδηγούσε σε βεβιασμένες ενέργειες. Στην επίθεση, την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν οι Λοτζέσκι και Σπανούλης, οι οποίοι έστειλαν για πρώτη φορά σε διψήφιο την διαφορά (17-7, 2:14) και το τρίποντο του Μάντζαρη 24΄΄ πριν την λήξη, ανέβασε την διαφορά στην μέγιστη -μέχρι εκείνο το σημείο- τιμή της (24-11).

Με την έναρξη της 2ης περιόδου, ένα σερί 4-0 από πλευράς Μπάμπεργκ, έριξε την διαφορά στους 7 (24-17). Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν άμεσα και με τους Ουότερς και Γκριν να δίνουν σκορ, αύξησαν και πάλι την διαφορά σε διψήφιο.

Στα πέντε λεπτά που υπολείπονταν για το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, οι Πειραιώτες μείωσαν την ένταση στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να βρει ρυθμό επιθετικά και να μειώσει στους 7 (35-28). Η είσοδος του Σπανούλη ισχυροποίησε επιθετικά τους γηπεδούχους , οι οποίοι κατάφεραν εκ νέου να πάρουν απόσταση ασφαλείας και να πάνε στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα 9 πόντων (41-32).

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε μ’ ενέργεια στο παρκέ και με τον Λοτζέσκι να σκοράρει ακατάπαυστα, ανέβασε στους 15 (49-34), 7:50 πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι μετά το νωθρό ξεκίνημα αντέδρασαν και με τον Ζήση να δίνει τις λύσεις επιθετικά, μείωσαν στους 10 (54-44). Το τρίποντο του Μάντζαρη σ’ εκείνο το σημείο αύξησε και πάλι την απόσταση στους 13 (57-44), αλλά οι Γερμανοί είχαν και πάλι την απάντηση και μ’ ένα γρήγορο 6-0, διαμόρφωσαν το 57-50, 2:50 πριν το τέλος.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, ο Ολυμπιακός έπαιξε με περισσότερη συγκέντρωση και μαχητικότητα και ξέφυγε και πάλι με διψήφια διαφορά, αλλά η Μπάμπεργκ βρήκε λύσεις από τον Στρέλνιεκς και πήγε με μειονέκτημα 9 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο (65-56).

Στην 4η περίοδο, η Μπάμπεργκ συνέχισε την αντεπίθεση και με διαδοχικά εύστοχα τρίποντα, που προήλθαν από επιθετικά ριμπάουντ, μείωσε την διαφορά στους 2 (71-69), 4:10 πριν το τέλος. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και μέσα από το ζωγραφιστό. Ο Κεμ Μπιρτς είτε αξιοποιώντας τις ασίστ των συμπαικτών του, είτε σκοράροντας μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε ξανά διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του (77-69). Οι παίκτες του Τρινκιέρι επιχείρησαν και πάλι με τρίποντα να φέρουν την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ, αλλά αυτά δεν βρήκαν στόχο. Στην αντίθετη πλευρά ο Σπανούλης με τον Λοτζέσκι ευστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-32, 65-56, 83-77

MVP: 

Μπιρτς και Παπανικολάου ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, κάνοντας σπουδαία δουλειά σε άμυνα κι επίθεση. Μεγάλη βοήθεια και από τους Σοανούλη, Λοτζέσκι.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...