Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Στο ρελαντί με σούπερ άμυνα

Στο ρελαντί με σούπερ άμυνα

Ολυμπιακός-Κηφισιά 97-59.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας εκπληκτική άμυνα, διέλυσε με 97-59 την Κηφισιά, σημείωσε την 22η νίκη του στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αρνητικό ρεκόρ για τους φιλοξενούμενους που ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο χωρίς να σκοράρουν.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός είχε βιαστικές επιλογές στα δύο πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα ν’ αστοχήσει στις προσπάθειες που πήρε και να υποπέσει σε λάθη. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασαν ρυθμό, Παπανικολάου και Μάντζαρης βρήκαν στόχο πίσω από τα 6,75, δίνοντας προβάδισμα 8 πόντων στην ομάδα τους. Η Κηφισιά αντέδρασε σ’ εκείνο το σημείο και με πέντε διαδοχικούς πόντους από τον Λεωνίδα Κασελάκη, έριξε την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ.

Στα πέντε λεπτά που υπολείπονταν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι μέσα από την άμυνά του, κέρδισε κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ και κατάφερε να στείλει την διαφορά στο +10 (26-16). Δύο διαδοχικά λάθη όμως στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα, έδωσαν την ευκαιρία στον Ντάστιν Χόγκ να μειώσει σε 28-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με πολλή ενέργεια στο παρκέ. Στρόμπερι, Χάκετ και Όντομ έπαιζαν ασφυκτική άμυνα επάνω στους αντίπαλους γκαρντ, υποχρεώνοντάς τους σε λάθη, τα οποία μετουσίωσαν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι Πειραιώτες ανέβαζαν την απόδοσή τους και παράλληλα την υπέρ τους διαφορά στο σκορ. Οι πρωταθλητές εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους σε ύψος και δύναμη κοντά στο καλάθι, «χτύπησαν» από το χαμηλό ποστ κι έστειλαν την διαφορά στο +16 (39-23).

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ανανεώνοντας διαρκώς τις κατοχές τους με τα επιθετικά ριμπάουντ, κατάφεραν μ’ ένα επιμέρους σκορ 2-11 να μειώσουν στους επτά (41-34). Ο Σπανούλης με τρίποντο έδωσε εκ νέου διψήφια διαφορά στην ομάδα του, για ν’ ακολουθήσει το δίποντο του Παπαπέτρου που αύξησε ακόμη περισσότερο την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων. Η Κηφισιά αντέδρασε και τιμωρώντας την… χαλαρή άμυνα των πρωταθλητών έτρεξε ένα μικρό σερί κι έριξε στους εννιά πόντους την διαφορά. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου όμως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με εύστοχο σουτ πίσω από τα 6,75, έστειλε με προβάδισμα 12 πόντων την ομάδα του στ’ αποδυτήρια.

Απίστευτο και όμως αληθινό, την κράτησε χωρίς σκορ σε ολόκληρη περίοδο!

Στην επανάληψη, χρειάστηκαν να περάσουν δύο αγωνιστικά λεπτά, μέχρι ο Σπανούλης να πετύχει με έμμεσο τρίποντο τους πρώτους πόντους. Αντίθετα με την επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άκρως αποτελεσματικοί αμυντικά, «καταστρέφοντας» το επιθετικό παιχνίδι της Κηφισιάς, κρατώντας την χωρίς σκορ καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου!

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μέσα από την καλή τους άμυνα βρήκαν τα πατήματά τους και στην επίθεση κι εκτόξευσαν την διαφορά στο +33 (71-38).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως οι πρωταθλητές δεν χαλάρωσαν. Παίζοντας με την ίδια ενέργεια και συγκέντρωση, πρόσφεραν σκορ και θέαμα, φτάνοντας εύκολα σε μια εντυπωσιακή νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-38, 71-38, 97-59

MVP:

Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντάνιελ Χάκετ και Ντι Τζέι Στρόμπερι, έκαναν εκπληkτική σε άμυνα κι επίθεση, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 13 (2), Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 7 (1), Μάντζαρης 8 (1), Παπανικολάου 8 (1), Όντομ 4, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 20 (4), Στρόμπερι 12 (1), Τσαϊρέλης, Γουόρικ 6, Χάκετ 12 (2).

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας 3 (1), Πόποβιτς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 9 (1), Χογκ 15, Μάρσαλ 3 (1), Στίγκερς 8 (1), Γκίκας, Χρυσικόπουλος 5 (1), Ελ-Αμίν 2, Σπυριδωνίδης, Σμιθ 10.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...