Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Πήραμε ένα καλό μάθημα σήμερα, τίποτα δεν έχει κριθεί»

«Πήραμε ένα καλό μάθημα σήμερα, τίποτα δεν έχει κριθεί»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα, έπαιξε καλύτερα από εμάς απόψε. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι, ήμασταν πολύ νευρικοί στο να σκοράρουμε. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να διαβάσουμε το παιχνίδι και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Δεν παίξαμε ομαδικά και αυτό μας στοίχησε επιθετικά, συν το γεγονός ότι χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα και στην άμυνά μας, δίνοντας εύκολους πόντους από αιφνιδιασμό και επιθετικά ριμπάουντ στον αντίπαλο. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε ν’ αλλάξουμε το μομέντουμ, αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα. Πάντα ήμασταν ένα βήμα πίσω. Επιθετικά προσπαθούσαμε να επιτεθούμε ατομικά και όχι σαν ομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος που πήρε τέτοιες διαστάσεις η διαφορά.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μια υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν μας έκανε καλό. Εγώ και οι συνεργάτες μου, μέσα στην ομάδα προσπαθούμε να πείσουμε τους παίκτες ότι δεν έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Σαφώς κάθε ήττα πονάει και δημιουργεί πρόβλημα, όμως πρέπει να μάθουμε από αυτή την  ήττα και να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, γιατί τίποτα δεν τελείωσε. Δεν πρέπει να προτρέχουμε. Τα πλέι-οφ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν δεν παίξεις, μπορείς να χάσεις και στην έδρα σου με 30 πόντους. θέλω να πω ότι πρέπει να πάμε βήμα βήμα, όπως πήγαμε όλη την χρονιά. Ακόμη δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό. Οι προσδοκίες που υπάρχουν, είναι υπέρ του δέοντος αυξημένες. Πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες πρώτα αυτό. Πήραμε ένα καλό μάθημα σήμερα. Παιχνίδι με το παιχνίδι και μέχρι το τέλος αγώνας, ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Και το πλεονέκτημα να πάρουμε, δεν είναι εξασφαλισμένη η πρόκριση στο final 4. Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να παίρνουνε τα μυαλά μας αέρα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που μου συμπαραστέκεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες».   

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Πώς από το “θέλω” θα πάμε στο “παίρνω” (την Ευρωλίγκα)

Του Βαλάντη Σιδέρη Τις τελευταίες εβδομάδες, όποιος παρακολουθεί την Ευρωλίγκα με προσοχή ή και επιδερμικά, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − eleven =