Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Χρειαζόμασταν μία τέτοια νίκη»

«Χρειαζόμασταν μία τέτοια νίκη»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση, τονίζοντας πως η ομάδα χρειαζόταν μία τέτοια νίκη και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους.

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, γιατί σήμερα έπαιξαν με καρδιά. Έδωσαν το μάξιμουμ σε κάθε πτυχή του αγώνα. Πάλεψαν για κάθε μπάλα σε άμυνα κι επίθεση, για κάθε ριμπάουντ. Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, με τον Σπανούλη να κάνει μία ηγετική περίοδο. Δεν ήταν μόνο αυτός όμως, όλοι οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και δεν θέλω ν’ αφήσω κανέναν εκτός κάδρου. Επιβάλλαμε τους κανόνες του παιχνιδιού και επιθετικά και αμυντικά. Είχαμε ένα σπουδαίο πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν δεδομένο ότι η Φενέρ θ’ αντιδρούσε, άρχισε να πιέζει κι εμείς αργούσαμε να πάρουμε αποφάσεις στην επίθεση. Εκεί μείωσαν την διαφορά, αλλά και πάλι ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα. Στο Β΄ ημίχρονο, κάναμε μια σπουδαία ομαδική προσπάθεια. Όλοι οι παίκτες υποστήριξαν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θυσίασαν τα κορμιά τους για την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που και οι 12 παίκτες βοήθησαν στο να έρθει η νίκη. Χρειαζόμασταν ένα καλό παιχνίδι σήμερα, όχι για να πάρουμε μόνο τους βαθμούς της νίκης, αλλά και για να πάρουμε ψυχολογικούς πόντους. Συνεχίζουμε, η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά. Είναι το ίδιο αν κάνεις μία μεγάλη νίκη ή μία σκληρή ήττα, πρέπει να παραμείνεις ταπεινός και συγκεντρωμένος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, τον θέλουμε κοντά μας, να γεμίσει το γήπεδο σε όλα αυτά τα τελευταία παιχνίδια». Είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Αν η συγκέντρωση και η πνευματική ετοιμότητα, είναι αυτή που βοήθησε την ομάδα να παρουσιάσει τέτοια εικόνα σήμερα:

«Γενικά, μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα η ομάδα ήρθε ακόμα πιο κοντά και πεισμώσαμε περισσότερο. Αντιδράσαμε στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν, στο ένας δεν μας άφησαν να συνεχίσουμε την προσπάθεια, στο άλλο μας άφησαν και είδατε τι συνέβη».

Για το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα την Φενέρ να διεκδικήσει τη νίκη:

«Είχαμε μεγάλο πάθος. Ακόμα και παιδιά που δεν σκόραραν πολύ, έδωσαν και την ψυχή τους. Αυτό θέλω να βλέπω, να παλεύουμε για κάθε μπάλα. Ήμασταν ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι και κάναμε αυτό που πρέπει στο μάξιμουμ. Θέλαμε πολύ το παιχνίδι, η ομάδα αντέδρασε και ελπίζω να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Ένας για όλους και όλοι για τον Ολυμπιακό!

Σε ένα καυτό ντέρμπι “αιωνίων” για την 30ή αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − six =