
Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ με 94-84 στα Άνω Λιόσια και ολοκλήρωσε το απόλυτο των 24 νικών στην κανονική διάρκεια της Stoiximan GBL.
Η ομάδα μας είχε για πρώτους σκόρερ τους Ντόρσεϊ και Φουρνιέ που πέτυχαν από 14 π΄όντους, ενώ συνολικά ο Ολυμπιακός είχε 6 διψήφιους παίκτες (Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Τζόουνς, Φουρνιέ). Στα Playoffs ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα που κατετάγη 8ος.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι έχοντας 9-0 σερί με τρία εύστοχα τρίποντα αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τα μέλη των καλύτερων πεντάδων της EuroLeague, Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ και Ντόρσεϊ να εκτελούν επιθετικά.
Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου η ομάδα μας έφερε το παιχνίδι στα ίσα (14-14) με τον Τάισον Γουόρντ να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ (21-22) και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να είναι ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 8 πόντους.
Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου ήταν η ώρα του Ταϊρίκ Τζόουνς να ξεχωρίσει. Ο Αμερικανός σέντερ στην επιστροφή του στην δράση μετά από σχεδόν ένα μήνα ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και σε σχεδόν πέντε λεπτά σκόραρε 9 πόντους.
Στα μισά της περιόδου ο αρχηγός μας, Κώστας Παπανικολάου άφησε το δικό του επιθετικό αποτύπωμα με πέντε σερί πόντους και με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +5 (33-38). Στην δεύτερη περίοδο καταλυτικός για τους ερυθρόλευκους ήταν και ο Μόντε Μόρις που με 6 πόντους και μία ασίστ οδήγησε την ομάδα μας σε προβάδισμα έξι πόντων στο ημίχρονο (40-46).
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών καθώς όλοι οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής θα έπρεπε να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα και η διακοπή φάνηκε να κοστίζει στον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο επέστρεψε στο ματς. Τότε, το σύνηθες δίδυμο των Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ πήρε μπροστά. Οι δυο τους με συνεχόμενα τρίποντα έφεραν τον Ολυμπιακό ξανά μπροστά στο σκορ, με την περίοδο να κλείνει στο +4 για την ομάδα μας (64-68).
Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο ήρθε η ώρα του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος με 8 σερί πόντους χάρισε διψήφιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό (68-78), επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να επανέλθει και μάλιστα έστειλε τη διαφορά στους πέντε (73-78), όμως ο Θρύλος είχε και πάλι απάντηση με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 40-46, 64-68, 84-94.
kokkina.gr Ολυμπιακός, νέα και ειδήσεις για τον Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη