Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σφαιρόπουλος: “Από αυτό το ματς έχουμε πολλά να μάθουμε”

Σφαιρόπουλος: “Από αυτό το ματς έχουμε πολλά να μάθουμε”

sfairopoulos

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε πως η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που ήθελε, γεγονός που επηρέασε και τις αποφάσεις στην επίθεση.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλου, μετά τον προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο άδειο ΣΕΦ:

“Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε. Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, να προχωρήσουμε στο  Κύπελλο, όμως, έτσι όπως παίξαμε επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να πάρει μια διαφορά στην τέταρτη περίοδο και να κερδίσει το παιχνίδι δίκαια. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, εμείς πιστεύω ότι αμυντικά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά θεωρώ πως το πρόβλημα μας ήταν η επίθεση και ήταν η επίθεση γιατί ο Παναθηναϊκός επέλεξε να παίξει με δύο παίκτες πάνω στο πικ εν ρολ και οι υπόλοιποι τρεις μέσα στη ρακέτα και μας έδωσαν πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά είχαμε μεγάλη αστοχία και είχαμε πολλά ελεύθερα που όσο δεν μπαίνουν σε γεμίζουν άγχος και νευρικότητα. Αυτό αδυνάτισε και την άμυνά μας, δώσαμε εύκολα καλάθια σε αιφνιδιασμό και ανισορροπία στην άμυνα.

Από αυτό το ματς έχουμε πολλά να μάθουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τους τομείς που δεν πήγαμε καλά. Θέλουμε όλοι οι παίκτες να ενταχθούν στην φιλοσοφία της ομάδας και δουλεύουμε σε αυτό ώστε όλοι οι παίκτες να ξανά εμφανιστούν άμεσα και γρήγορα με το γνωστό πρόσωπο που έχουν στο γήπεδο. Δεν είχαμε σωστές αποφάσεις, είχαμε διστακτικότητα. Το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να μπουν τα νέα παιδιά στη φιλοσοφία της ομάδας και στον ρυθμό της ομάδας. Έχουν έρθει νέοι παίκτες, καλοί παίκτες, τους εμπιστευόμαστε και θα μας βοηθήσουν. Όταν κάτι δεν πάει καλά, αμέσως-αμέσως δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε αν δεν πάει καλά. Εννοώ μέσα στο παιχνίδι. Θα μάθουμε να λειτουργούμε και πως πρέπει να παίζουμε όταν κάτι δεν πάει καλά. Αμυντικά δεν είμαστε όπως θέλω να είμαστε. Η επίθεση χρειάζεται αυτοματισμούς”.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: “Είναι ξεκάθαρα πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για εμάς. Θέλω να είμαι ειλικρινής, η απουσία των φιλάθλων τους μας έκανε καλό. Έπρεπε να παίξουμε με τους πρωταθλητές στην έδρα τους και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε επιθετικοί και να τα δώσουμε όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Χαίρομαι που οι παίκτες μου το κατάλαβαν και ήταν απόλυτα έτοιμοι. Είχα δύο δύσκολα ταξίδια σε Κίνα και Μόσχα, αλλά μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε χημεία, είχαμε μαχητικότητα, παίξαμε καλά, είχαμε κάποια προβλήματα με τον Πρίντεζη και τον Λοτζέσκι στην άμυνά μας. Αλλά από ένα σημείο και έπειτα καταφέραμε και ισορροπήσαμε και πήραμε τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Δουλειά μου είναι να κρατήσω τα πόδια των παικτών μου στο έδαφος”.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Σφαιρόπουλος:”Για τους μικρούς μας παίκτες θέλω να πω πως πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε τα εξής μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − five =