Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Άνετος και πρώτος

Άνετος και πρώτος

Χωρίς ν’ αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 87-80 την Αρμάνι Μιλάνο κι επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες στην Ευρωλίγκα. Στο 12-4 πλέον οι «ερυθρόλευκοι» που συνεχίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, με την Αρμάνι Μιλάνο να χτυπάει μέσα από την ρακέτα και τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκορ πίσω από τα 6,75, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν την απόδοσή τους στην άμυνα, οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να την διασπάσουν και σπαταλούσαν επιθέσεις με το να σουτάρουν τρίποντα. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος το υπέρ του μομέντουμ, αύξησε στο +10 την υπέρ του διαφορά 4:14 πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Σ’ εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποιες λύσεις επιθετικά από τους Γκάουντλουκ και Κουζμίνσκας, αλλά οι γηπεδούχοι αύξησαν και πάλι την διαφορά σε διψήφιο, σημειώνοντας καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και μετά από επιθετικά ριμπάουντ.

Στα δύο λεπτά που απέμεναν, η Αρμάνι μείωσε στους 7 πόντους, πριν ο Ουίλτζερ με δύο βολές αυξήσει την απόσταση στους 9 (26-19).

Το Β΄ δεκάλεπτο ξεκίνησε με σερί 4-0 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μείωσαν στους 5 (26-21). Ο Ολυμπιακός είχε απορρυθμιστεί, αλλά ο Ουίλτζερ με τρίποντο «ξεκόλλησε» την ομάδα του από τους 26 πόντους. Το παράδειγμά του ακολούθησε και ο Παπαπέτρου ο Οποίος ευστόχησε από την γωνία, ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά σε διψήφιο (32-21). Ο Τζέρελς με ατομική ενέργεια μείωσε στους 9, προσωρινά όμως, καθώς ο Ουίλτζερ με νέο εύστοχο σουτ από την περιφέρεια, έστειλε στο +12 την διαφορά (35-23). Αυτή η εξέλιξη, βοήθησε τους Πειαριώτες να βρούνε και πάλι τα πατήματά τους. Βγάζοντας διαδοχικές καλές άμυνες, η ομάδα του Σφαιρόπουλου οδήγησε την αντίπαλό του σε λάθη τα οποία μετέτρεψε σε καλάθια στον αιφνιδιασμό (με τον Ουίλτζερ και πάλι σκόρερ), κάνοντας το σκορ 37-23, 5:22 πριν το τέλος του Α΄ ημιχρόνου.

Στον χρόνο που απέμενε, ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με ένταση και σκληράδα στην άμυνα, στην επίθεση είχε καλό διάβασμα, υπομονή και σωστή κυκλοφορία και διατηρούσε την διαφορά σταθερά σε διψήφιο νούμερο, παίρνοντας σκορ από μέση και μακρινή απόσταση.

Η Αρμάνι από την πλευρά της στηριζόταν αποκλειστικά στις ατομικές ενέργειες του Γκάουντλοκ, δεν έπαιζε ομαδικά, δεν είχε λύσεις απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού και έκλεισε με μειονέκτημα 14 πόντων το Α΄ μέρος.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο τέμπο, χωρίς να ρίξει την απόδοσή του. Στηριζόμενος στην άμυνά του, δεν επέτρεπε στην Αρμάνι να βρει τα πατήματά της και την κρατούσε χαμηλά σε παραγωγικότητα με αυτόν τον τρόπο. Στην επίθεση, όταν του δίνονταν η δυνατότητα «χτυπούσε» στο ανοιχτό γήπεδο κι έπαιρνε εύκολους πόντους ενώ σε σετ παιχνίδι, είχε την υπομονή και το καθαρό μυαλό να δημιουργήσει το ρήγμα και να σκοράρει, κρατώντας πάνω από τους 15 πόντους την διαφορά.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του Γ΄ δεκαλέπτου, ορισμένα συνεχόμενα λάθη από πλευράς «ερυθρολεύκων», έδωσαν την δυνατότητα στους Ιταλούς να τρέξουν ένα μικρό σερί και να μειώσουν στους 13. Ο Ολυπιακός όμως, συνήλθε άμεσα, επέβαλλε και πάλι τον ρυθμό του στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκε έξυπνα τα 5 ομαδικά φάουλ των αντιπάλων του και κατάφερε να πάει με προβάδισμα 17 πόντων στην 4η και τελευταία περίοδο.

Στο ξεκίνημα της Δ΄ περιόδου, οι δύο ομάδες αστόχησαν σε όλες τις προσπάθειες που πήραν. Μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά ο Ουίλτζερ σημείωσε το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και στο +19 την διαφορά (72-53). Στα λεπτά που υπολείπονταν μέχρι το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου χαλάρωσαν αμυντικά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να ρίξει την διαφορά στους 11 (77-66), 2:06 πριν το τέλος. Στην επόμενη φάση ο Μάντζαρης αστόχησε σε δύο βολές και ο Γκάουντλοκ με τρίποντο έκανε το σκορ 77-69. Ο Παπαπέτρου απάντησε με κάρφωμα φέρνοντας ξανά την διαφορά σε διψήφιο, με τον Καλνιέντις να μειώνει στους 9 με μία βολή.

Στα τελευταία 30΄ ο Παπανικολάου σκόραρε για τρεις και ανέβασε ξανά στους 11 την διαφορά (84-73). Ό,τι σουτ δεν έβαλε η Αρμάνι σε όλο το ματς τα έβαλε στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως και μείωσε ακόμη και στους 5 (85-80). Ο Σπανούλης όμως ήταν αποτελεσματικός από την γραμμή των βολών, κρατώντας μέχρι τέλους μπροστά την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-34, 70-53. 87-80

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...