Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Καθάρισε» στο δεύτερο

«Καθάρισε» στο δεύτερο

Κολοσσός-Ολυμπιακός 53-73

Ο Ολυμπιακός βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να κερδίσει εύκολα με 53-73 τον Κολοσσό στην Ρόδο και να σημειώσει την 13η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σκοράρουν. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε μέσα από την άμυνά του να βρει τα πατήματά του και να επιβάλλει το δικό του τέμπο στο παρκέ, όμως ο Κολοσσός έβρισκε τον τρόπο να φτάνει μέχρι το καλάθι και να διατηρείται σ’ επαφή με το σκορ.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» με διαδοχικές καλές άμυνες, κατάφεραν να κλέψουν μπάλες και να πετύχουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά στο +8 (5-13).

Στον χρόνο που απέμενε, οι Ροδίτες αντέδρασαν και μ’ ένα επιμέρους σκορ 9-1, κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προηγούνται με βραχεία κεφαλή στο σκορ. Η επιμονή τους όμως να σουτάρουν τρίποντα (2/12 στο πρώτο ημίχρονο) δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα και  δεν τους βοηθούσε να βρούνε ρυθμό. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έπαιζαν με υπομονή και ηρεμία, διάβαζαν σωστά την «ερυθρόλευκοι» άμυνα, ήλεγχαν τα ριμπάουντ και με… πολυφωνία στην επίθεση διατηρούνταν σ’ επαφή με το σκορ.

Έβαλε τα πράγματα στην… θέση τους με την άμυνά του

Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες μπήκαν με περισσότερη συγκέντρωση κι ενέργεια στην άμυνά, επιτρέποντας στον Κολοσσό να σημειώσει μόλις τρείς πόντους σε διάστημα επτά λεπτών. Στην επίθεση, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους σε δύναμη και ύψος και πήραν εύκολους πόντους κοντά στο καλάθι, από τους Μιλουτίνοφ και Στρόμπερι, ανεβάζοντας για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο (33-44), 3:50 πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Σ’ εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ ανακόψουν τον ρυθμό των «ερυθρολεύκων» και να μαζέψουν την διαφορά, όμως οι Πειραιώτες είχαν το μομέντουμ του αγώνα, πήραν σκορ και πίσω από τα 6,75 και διατηρήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας.

04

Στην τελευταία περίοδο, ο Κολοσσός έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με σοβαρότητα κι ένταση στις δύο πλευρές του παρκέ, κράτησε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο κι έφτασε με άνετη στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 30-30, 42-55, 53-73

MVP:

Ο Ντί Τζέι Στρόμπερι για ένα ακόμη παιχνίδι έβγαλε τρομερή ενέργεια, δίνοντας πολύτιμες λύσεις σε άμυνα κι επίθεση.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11 (2), Μανωλόπουλος 3 (1), Ρέλεφορντ 3, Σαλούστρος 4, ΜακΓκί 7, Μπιλλής 4, Ντέιβις 8, Γεωργαλλής 2, Λίντεν 5 (1), Αγγελάκος, Άχονεν 3, Λιούις 3 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 10 (1), Σπανούλης 8 (1), Στρόμπερι 16 (2), Μιλουτίνοφ 11, Μάντζαρης 5 (1), Όντομ 3, Τζέιμς, Τσαϊρέλης 2, Μουράτος, Αγραβάνης 10 (1), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...