Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Χρειάζεται μεταγραφές ο Ολυμπιακός;

Χρειάζεται μεταγραφές ο Ολυμπιακός;

Ο Βαλάντης Σιδέρης σχολιάζει τα τελευταία μεταγραφικά σενάρια για τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται όμως η ομάδα προσθήκες ώστε να δυναμώσει επιπλέον; Επίσης, θα κάναμε το ερώτημα αυτό, αν έχανε στη Σερβία ή θα είχαμε ως δεδομένες καινούριες μεταγραφές;

Στην Ελλάδα έχουμε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ενθουσιαζόμαστε εύκολα και απογοητευόμαστε με την ίδια συχνότητα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε στο Βελιγράδι όμως ήταν εξαιρετικός για την εποχή και τα δεδομένα του, όπως αυτά μεταφράζονται από το νέο προπονητή και τις πολλές προσθήκες στο ρόστερ. Το σκορ αυτό αποδεικνύει και εκτός απροόπτου θα φέρει και την πρόκριση στα playoffs του Champions league.

Χρειάζεται όμως η ομάδα προσθήκες ώστε να δυναμώσει επιπλέον; Επίσης, θα κάναμε το ερώτημα αυτό, αν έχανε στη Σερβία ή θα είχαμε ως δεδομένες καινούριες μεταγραφές;

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός φέτος έκανε αρκετές προσθήκες ενδεκάδας. Τουλάχιστον μ’ αυτήν την προοπτική. Βούκοβιτς, Ομάρ*, Οφόε, Ταχτσίδης, Καρσελά, Εμενίκε, είναι παίκτες που ήρθαν στο λιμάνι με στόχο (ή την υπόσχεση) πως θα έχουν σημαντικό ρόλο. Επιπλέον οι Σιώπης, Πάρντο, Κουτρής και αισίως ο Μπεν, φαίνεται να χτυπούν την πόρτα της 11άδας ενώ περιμένουμε να δούμε και τον Μίλιτς. Το ρόστερ είναι υπερφορτωμένο παρά τις αρκετές αποχωρήσεις ακόμα και παικτών που κόστισαν αρκετά εκατομμύρια όπως ο Κασάμι. Στα όσα μέχρι τώρα είδαμε, φαίνεται να υστερούν στις προτιμήσεις του Χάσι ποδοσφαιριστές που είχαν πέρυσι αρκετό χρόνο συμμεχής όπως ο Ανσαριφάρντ, ο Μποτία, ο Ανδρούτσος, ο Μανθάτης, ο Ελιονούσι, ο Μάρτινς.

Παρόλα αυτά σε κάθε θέση υπάρχει και ποσότητα και ποιότητα. Ας δούμε εκτενέστερα:

Τερματοφύλακες

Καπίνο – Γιαννιώτης – Χουτεσιώτης

Ο πρώτος έκανε πέρυσι μια αξιοπρεπέστατη χρονιά και ξεκινάει από θέση ισχύος. Ο εντυπωσιακός με τον Πανιώνιο Γιαννιώτης, μοιάζει ιδανική επιλογή με παρόν και μέλλον. Ο Χουτεσιώτης είναι άπειρος όμως έχει προοπτική.

Κεντρικοί Αμυντικοί

Βούκοβιτς – Ρέτσος – Μποτία – Σισέ – Νικολάου

Ο Σέρβος ήρθε για να παίξει βασικός. Ακόμα κι αν ο Μποτία αποχωρήσει, ο Ρέτσος επιβάλλεται να είναι εκ των βασικών στόπερ και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το μεγάλο ταλέντο του. Οπότε μεταγραφή βασικού ή θα “έκαιγε” τον μικρό ή θα περιέπλεκε τα πράγματα.

Αριστεροί Μπακ

Κούτρης – Μίλιτς – Ντε λα Μπέγια

Ο Ελληνοβραζιλιάνος είναι ένας παίκτης εξαιρετικός και θα γίνει ακόμα καλύτερος μόλις προσαρμοστεί πλήρως. Ο Μίλιτς είναι επιλογή Χάσι οπότε και να φύγει ο Ντε λα Μπέγια, πράγμα πιθανόν, η θέση είναι καλυμένη.

Δεξιοί μπακ

Ομάρ – Φιγκέιρας

Ίσως ο πληρέστερος Ολυμπιακός ever, στο δεξί άκρο της άμυνας.

Κεντρικά Χαφ

Οφόε – Ρομαό – Σιώπης – Ταχτσίδης – Ζντιέλαρ – Ανδρούτσος – Μάρτινς

7 παίκτες για δύο θέσεις. Ο Ταχτσίδης ήρθε για να παίξει, ο Ρομαό φαίνεται αναγεννημένος και ο Σιώπης δείχνει τρομερό πάθος και βγάζει προοπτική πως μπορεί να αντέξει τη φανέλα. Ο Ζντιέλαρ έχει ταλέντο και ποιότητα όπως και ο Ανδρούτσος. Ο Μάρτινς πέρυσι ήταν βασικός. Ποιός θα βγει λοιπόν για να παίξει ο Ζιλέ αν έρθει τελικά;

Δεκάρια

Φορτούνης – Μάριν

Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ενώ ο Μάριν νιώθει την εμπιστοσύνη του Χάσι για πρώτη φορά τόσο έντονα από την στιγμή που ήρθε στον Πειραιά. Γεμάτοι λοιπόν και εδώ.

Ακραίοι Χαφ

Καρσελά – Σεμπά – Πάρντο – Ελιονούσι – Μανθάτης 

Προσθέστε τον Μάριν και τον Μπεν που μπορούν να παίξουν επίσης στον ασβέστη. 7 παίκτες για 2 θέσεις! Ο Καρσελά μεταγραφή βασικού, ο Σεμπά τρομερή περσινή χρονιά, ο Πάρντο δείχνει βελτιωμένος ενώ ο Μανθάτης είναι επένδυση και πρέπει να παίρνει χρόνο. Τι κάνουμε;

Επιθετικοί

Εμενίκε – Μπεν – Ανσαριφάρντ

Ο Νιγηριανός κόστισε πολλά για να γίνει το κανόνι που θα ματώνει τα δίχτυα. Ο Μπεν μας άναψε φωτιές στο ντεμπούτο του ενώ ο Ιρανός σίγουρα μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού, τουλάχιστον ως μία αξιόπιστη αλλαγή.

Σίγουρα υπάρχουν εκατοντάδες παίκτες καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Και από τους παλιούς και από τους καινούριους. Δεν το συζητάμε αυτό. Όμως, με το ανωτέρω ρόστερ, ο Ολυμπιακός εφόσον θέλει 1) να στηρίξει τις φετινές επιλογές του, 2) να διατηρήσει ή να δημιουργήσει τέλος πάντων το ελληνικό στοιχείο και κυρίως 3) να αναδείξει κάποιον νέο Μανωλά, Σάμαρη ή Μήτρογλου, καλώς ή κακώς δεν έχει χώρο για κάποια μεταγραφή βασικού.

Αν αποχωρήσει κάποιος από τους παίκτες πρώτης γραμμής όπως είναι πχ ο Φορτούνης, ο Καπίνο, ίσως και ο Σεμπά, τότε επιβάλλεται να βγει στις αγορές για κάτι καλό. Από κει και πέρα, το ρόστερ είναι ποιοτικό, γεμάτο και χρειάζεται να δοθεί πίστωση χρόνου ώστε να αποδείξουν όλοι τι αξίζουν. Ακριβώς τα ίδια θα έγραφα και σε ενδεχόμενη ήττα στο Βελιγράδι διότι παρά τα διθυραμβικά σχόλια του τύπου, ακόμα δεν ξέρουμε τι Ολυμπιακό θα δούμε, ούτε τις πραγματικές δυνατότες των νέων παικτών.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Η συνέντευξη Τύπου ενόψει Φενέρμπαχτσε

Αντιμέτωπος με τη Fenerbahce θα βρεθεί ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (11/04, 19:45), για το πρώτο ...