Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Φάκελος: Σέντερ του Ολυμπιακού

Φάκελος: Σέντερ του Ολυμπιακού

ÓÐÁÍÏÕËÇÓ ÍÅÓÔÅÑÏÂÉÔÓ ÐÑÉÍÔÅÆÇÓ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÏËÏÓÓÏÓ  SPANOULIS NESTEROVIC PRINTEZIS OLYMPIAKOS - KOLOSOS

Ο Περικλής Κωνσταντινίδης “ντεμπουτάρει” στα kokkina.gr και καταπιάνεται με το θέμα που καεί όλο το φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού και αφορά την αντικατάσταση του άτυχου Πάτρικ Γιανγκ.

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό του Πάτρικ Γιάνγκ στο ματς με την Αναντολού Εφές και την υποχρεωτική του αντικατάσταση μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, μπήκα στη διαδικασία να κάνω μία σύντομη ιστορική αναδρομή. Ο Ολυμπιακός από την μετά-Φασούλα εποχή, έχω την αίσθηση ότι είχε μία μόνιμη ατυχία στη θέση του σέντερ στο πλαίσιο ώστε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του για πολλά χρόνια. Εξαιρετικός ο Χάινς, πολύ καλός ο Ντάνστον, λίρα 100 ο Χάντερ αλλά δεν έγραψαν “πολλά ένσημα” με τα ερυθρόλευκα. Είτε πρόκειται για σέντερ μέσης αξίας , όπως ο Τζέϊμς Φόρεστ ή ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, είτε εγνωσμένης αξίας, όπως οι Εουρέλιους Ζουκάουσκας και Ράσο Νεστέροβιτς, διαχρονικά η ομάδα μας δεν μπόρεσε να βρει μία “κολόνα” κάτω από την ρακέτα για συνεχόμενες σεζόν, όπως για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός με τον Μπατίστ, γύρω από τον οποίο έχτιζε την περιφέρειά του.

Δεν ξέρω αν μιλάμε για αστοχία μεταγραφών, αδυναμία ακολουθίας των μεγάλων συμβολαίων που μπορούν να προσφέρουν περισσότερο άλλοι σύλλογοι ή για κατάρα, μιας και οι σοβαροί τραυματισμοί στοιχειώνουν αυτήν την θέση. Δυστυχώς, ζήσαμε την επανάληψη της κατάρας αυτής, στην Πόλη την περασμένη βδομάδα. Ένας από τους βασικούς συντελεστές στον καλοκαιρινό σχεδιασμό του coach Σφαιρόπουλου αναμφισβήτητα ήταν ο Πάτρικ Γιάνγκ. Πλην όμως, η χρονιά έλαβε τέλος πρόωρα γι΄αυτόν.

Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται και οι στόχοι παραμένουν το πρωτάθλημα και η συμμετοχή στο Final 4 του Βερολίνου, η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Οι ψηλοί στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι σαφώς δυσεύρετοι και η μεγαλύτερη «ελπίδα» για την ομάδα του Ολυμπιακού είναι ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, κάποιας ομάδας η οποία να διαθέτει στο ρόστερ της, έναν σέντερ με τα χαρακτηριστικά που να ψάχνει ο Σφαιρόπουλος.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι το εάν ο νέος σέντερ θα μπορέσει να μπει αμέσως στο ρυθμό της ομάδας στο TOP-16 και να βοηθήσει άμεσα. Η υπομονή της επιλογής αυτής λοιπόν εμπεριέχει ρίσκο. Μία άμεση απόκτηση ψηλού από την άλλη ίσως κλείσει την πόρτα σε κάποια ευκαιρία που θα δημιουργηθεί στο εγγύς μέλλον. Όπως και να χει, η επιλογή βαραίνει τον coach και το δίλημμα είναι μεγάλο! Μέχρι τότε ο Χάντερ θα έχει ως στήριγμα τον Αγραβάνη που τελικά φαίνεται να κλειδώνει στη θέση «5» καθώς επίσης τον Μιλουτίνοβ, ο οποίος θα πρέπει να βρει ουσιαστικότερο ρόλο στην ομάδα.

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

10 παίκτες που «είχε» και… «έχασε» ο Ολυμπιακός

Με αφορμή τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ για τη Φενέρ, παρά την ύστατη προσπάθεια ...