Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Το “κόψιμο” του Αγραβάνη και το ρίσκο του Κατσικάρη

Το “κόψιμο” του Αγραβάνη και το ρίσκο του Κατσικάρη

agravanis-gre-latvia-2014

Γνωστή έκανε την τελική επιλογή του ο Φώτης Κατσικάρης για τη Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου. Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αναμενόμενες οι επιλογές του βασισμένες στην εμπειρία και την πληρότητα στις θέσεις. Εκτός από τους ερυθρόλευκους έμειναν ο Γιάννης Αθηναίου ο οποίος είχε συμμετάσχει στις πρώτες προπονήσεις για να συμπληρώσει περισσότερο το ρόστερ ελλείψει του τραυματία τότε Βασίλη Σπανούλη και αισίως ο Δημήτρης Αγραβάνης ο οποίος είχε κάποιες πιθανότητες να επιλεγεί στην τελική 12άδα αλλά ο ομοσπονδιακός κόουτς επέλεξε τον Στράτο Περπερογλου. Εκεί κρίθηκε η τελική απόφαση, αν δηλαδή θα πάει με 2 ψηλούς και θα χρησιμοποιήσει τον Αντετοκούμπο σε θέση “4” μόνο ή θα πήγαινε και με Αγραβάνη έχοντας στη ρακέτα τριπλέτα Μπουρούση, Κουφού, Αγραβάνη και στο “3” τους Παπανικολάου με Γιάννη.

Εν τέλη επιλέχθηκε το πρώτο σενάριο με όποιο ρίσκο τραυματισμού των ενός εκ των δύο ψηλών περιέχει αυτό, αφού ο Κώστας Καϊμακόγλου μόνο κατά συνθήκη και με πολύ συγκεκριμένους αντιπάλους μπορεί να ανταποκριθεί στο “5”. Η απάντηση στο παραπάνω προφανώς θα ήταν η απειρία και η ανετοιμότητα του Αγραβάνη, επιχείρημα ορθότατο και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν καλοί Έλληνες σέντερ.

Όπως και να χει, ο μικρός Δημήτρης μεγαλώνει. Πήρε σημαντικές εμπειρίες και μόνο από την προετοιμασία ενώ τον περιμένει μια απαιτητική χρονιά στον Ολυμπιακό με αναβάθμιση ρόλου και προσφοράς. Αν την αρπάξει, τότε θα μιλάμε με άλλα δεδομένα στο επόμενο μεγάλο διεθνές τουρνουά. Προς το παρόν, κεφάλι χαμηλά και δουλειά!

 

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

«Σαν να ξεκινάω ξανά το μπάσκετ»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης πάτησε και πάλι παρκέ μετά την πολύμηνη απουσία, λόγω του τραυματισμού του, ...