Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Το έχασε μόνος του

Το έχασε μόνος του

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εμφάνιση για 25 λεπτά, αλλά από τα μισά της 3ης περιόδου και μετά «χάθηκε» μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 71-80 από την Γαλατά.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, παίρνοντας από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο. Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Πρίντεζη να δίνει τις λύσεις επιθετικά ανέβασαν τον δείκτη του σκορ και προηγήθηκαν με +6 (10-4), 6:46 πριν την λήξη της 1ης περιόδου. Σ’ εκείνο το σημείο η Γαλατά αντέδρασε και με τον Γκιουλέρ να δίνει σκορ και να σερβίρει έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, μείωσε σε απόσταση ενός σουτ (13-11).

Στα 4:22 που απέμεναν για το τέλος του Α΄ δεκαλέπτπου, οι Πειραιώτες αύξησαν και πάλι την ένταση στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες και σημειώνοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (19:11)σε πρώτο χρόνο και στην συνέχεια με το καλάθι του Πρίντεζη, στο +11 (22-11). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν πολύ καλή δουλειά και στα επιθετικά ριμπάουντ, στοιχείο που τους έδωσε την δυνατότητα να κλείσουν την 1η περίοδο με +13 (27-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν με την ίδια διάθεση στην άμυνα, την ίδια αποτελεσματικότητα στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και στο +15 (34-19), 7:47 πριν το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι με τον Τάιους να ευστοχεί σε διαδοχικά σουτ μείωσαν στους 12 (34-22), προσωρινά όμως, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρόπους να φτάσουν μέχρι το καλάθι και ν’ αυξήσουν στο +16 την απόσταση (38-22), 5:39 πριν την ανάπαυλα.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για το τέλος, ο Ολυμπιακός με σωστή κυκλοφορία και υπομονή στην επίθεση, σκληράδα και ένταση στην άμυνα, δεν επέτρεψε στην Γαλατά να βρει ρυθμό, πηγαίνοντας με προβάδισμα 13 πόντων στ’ αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό επιθετικά, με αποτέλεσμα ν’ αστοχήσει στις προσπάθειες που πήρε. Στην άμυνα όμως, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν αποτελεσματικοί, διατηρώντας χωρίς σκορ τους αντιπάλους του.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, διαδοχικά κλεψίματα από πλευράς Ολυμπιακού οδήγησαν σ’ εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, στέλνοντας την διαφορά στο +15 (54-39) υπέρ των «ερυθρολεύκων ». Αυτή η εξέλιξη όμως, αντί να δώσει περαιτέρω ώθηση στους πρωταθλητές, επέφερε μια χαλάρωση, συνθήκη που εκμεταλλεύτηκε η Γαλατά και επέστρεψε στο παιχνίδι. Οι Τούρκοι, στηριζόμενοι στα πολλά λάθη και την αστοχία του Ολυμπιακού, βρήκαν ευκαιρία να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και σουτάροντας με πολύ καλά ποσοστά πίσω από τα 6,75, μείωσαν στους 8 (54-46), 3:52 πριν το τέλος. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, αλλά όσο δεν έπαιζαν άμυνα, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τρόπους να βάζουν την μπάλα στο καλάθι και έφεραν το ματς σε απόσταση ενός σουτ με την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη της 4ης περιόδου, η Γαλατά με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Τάιους, πέρασε μπροστά στο σκορ (59-61). Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 5-0 και προσπέρασε με 64-61, αλλά η Γαλατά με νέο σερί, μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού.

Στα πέντε λεπτά που απέμεναν για το τέλος, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του ματς, αλλά τα καλάθια του Μίτσοφ, κρατούσαν μπροστά σκορ την τουρκική ομάδα. 3,11 πριν την εκπνοή, ο Γκριν με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του (69-68), αλλά ο Γκιουλέρ και Μίτσοφ απάντησαν με 8 πόντους (6 ο Μίτσοφ και 2 ο Γκιουλέρ), δίνοντας αέρα 7 πόντων (69-76)στους φιλοξενούμενους.

Στα 52΄΄ που είχε στην διάθεσή του, ο Ολυμπιακός υπέπεσε σ’ επιπλέον λάθη, με αποτέλεσμα η Γαλατά να φτάσε εύκολα στο τελικό 71-80.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-35, 59-57, 71-80

MVP:

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, ο οποίος έδωσε σκορ στα κρίσιμα σημεία, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 7, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 7, Γουότερς 4, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 5.

Γαλατασαράι (Αταμάν): Μίτσοβ 18 (4), Φιτιπάλδο 6 (2), Τάιους 14, Κορκμάζ Τσ. 3, Αράρ 4, Χατσίεβα, Πλάις 6, Ντέι 8 (1), Γκιουλέρ 8 (2), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 13 (1)

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...