Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Πώς να χάσει με τέτοιον Σπανούλη;

Πώς να χάσει με τέτοιον Σπανούλη;

Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση στην σειρά με την Εφές, δείχνοντας αποφασισμένος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό μέχρι το Final 4.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν πως περιθώρια λάθους δεν υπήρχαν και φρόντισαν με την χθεσινής τους εμφάνιση να υπενθυμίσουν σε όλους πως, όταν τα πράγματα ζορίζουν, το μέταλλο και ο χαρακτήρας του πρωταθλητή βγαίνει μπροστά και κάνει την διαφορά.

Παρά το κακό ξεκίνημα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασαν και πριν κλείσει το Α΄ ημίχρονο, κατάφεραν να επαναφέρουν τις ισορροπίες στον αγώνα. Η «μάχη» κορυφώθηκε στο 3ο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να ολοκληρώνουν εν τέλει την 3η περίοδο με το σκορ στο 54-55.

Με την έναρξη της 4ης περιόδου και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, βγήκε μπροστά ο Βασίλης Σπανούλης, κάνοντας ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είτε σκοράροντας, είτε σερβίροντας έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, βοήθησε την ομάδα του να «χτίσει» διψήφια διαφορά στο σκορ και να «κλειδώσει» τη νίκη.

Ο «Kill Bill» ολοκλήρωσε το χθεσινό παιχνίδι με 18 πόντους, 4 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ, σε 28:40 συμμετοχής. Ακόμη μία ηγετική εμφάνιση που συνδυάστηκε με νίκη και δίνει την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final 4 σε 5ο ματς, αγωνιζόμενος στην έδρα του.

Τα νούμερα του αρχηγού του Ολυμπιακού στην σειρά με την Εφές είναι εντυπωσιακά και δείχνουν την πολύ μεγάλη συμβολή του στο παιχνίδι της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο «V-Span» σκοράρει 15,8 πόντους μ.ο. (με 35,8% δίποντα, 48,4% τρίποντα και 80% βολές), μοιράζει 6 ασίστ και κερδίζει 6,3 φάουλ ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα έχει 1 κλέψιμο, 1,5 ριμπάουντ, και 16 βαθμούς μ.ο. στο σύστημα αξιολόγησης. Μοναδικό μελανό σημείο στην όλη στατιστική εικόνα, τα 4,5 λάθη. Πέρα από τα όσα καταπληκτικά κάνει στην επίθεση, ο αρχηγός κάνει και τρομερή δουλειά στην άμυνα, ακόμα και όταν έχει ν’ αντιμετωπίσει ψηλότερους και πιο δυνατούς αντιπάλους από τον ίδιο (ο Σφαιρόπουλος επιλέγει να κάνει αλλαγές στα σκριν και σε αρκετές περιπτώσεις ο Σπανούλης μένει με τους φόργουορντ της Εφές).

Ο Σπανούλης, με τα παιχνίδια που κάνει κόντρα στην Εφές, δείχνει αποφασισμένος κι έτοιμος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος του δρόμου. Όπως σημείωσε κι ο ίδιος όμως σε χθεσινές του δηλώσεις, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και η συνεισφορά όλων είναι σημαντική. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε εχθές σαν ομάδα, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση μετά το νωθρό ξεκίνημα αντιδρώντας σαν σύνολο, πήγε το ματς στα μέτρα του και όταν χρειάστηκε τα μεγάλα σουτ για να σφραγίσει τη νίκη, ο αρχηγός του ήταν εκεί για να του τα δώσει.

Η χθεσινή νίκη ικανοποίησε τους Πειραιώτες, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Συγκέντρωση, προσήλωση και πίστη τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα στο Game 5, για να ολοκλρώσει την ανατροπή της.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...