Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Πύρρειος νίκη για Ρεάλ

Πύρρειος νίκη για Ρεάλ

Νίκη για την “Βασίλισσα” πριν τον Ολυμπιακό.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε δύσκολα, εντός έδρας, την Μάλαγα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της ACB. 13η νίκη για τους Μαδριλένους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος του ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, το ματς έγινε θρίλερ, με τους Μερένχες να κρατούν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα των δύο πόντων.

Είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Κάρολ αστόχησε στο δίποντο που επιχείρησε. Η Μάλαγα καθάρισε το αμυντικό ριμπάουντ και την επίθεση ανέλαβε να οργανώσει ο ΝτεΜάρκους Νέλσον. Ο Αμερικάνος γκαρντ όμως, στην προσπάθειά του να επιτεθεί έχασε την μπάλα από την εξαιρετική άμυνα του Ρίβερς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάρολ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Σέρχιο Γιούλ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, πέτυχε το καλάθι, πήρε και το φάουλ και διαμόρφωσε το τελικό 85-80.

Αυτή ήταν η 13η νίκη για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο στο πρωτάθλημα, η οποία στρέφει πλέον την προσοχή της στο επερχόμενο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό, για την 5η αγωνιστική του top 16 της Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 43-46, 67-65, 85-80

MVP:

Ο Σέρχιο Γιούλ έδωσε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 1, Νοθιόνι 6(2), Ματσιούλις 5, Ρέγιες 10, Ροδρίγκεζ 17(3), Αγιόν 2, Κάρολ 19(4), Γιούλ 7, Ερναγκόμεζ 15, Τέιλορ 3(1)

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 9(1), Ντίαζ 3(1), Χέντριξ 6, Τόμας 8(2), Ντίεθ 9(2), Σουάρες, Σμιθ 10(2), Νέντοβιτς 8(2), Βάσκεζ 10, Κουζμίνσκας 3(1), Νέλσον 5, Κούλεϊ 7

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...