Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ούτε “κυπελάκι” αλλά ούτε και δάκρυα

Ούτε “κυπελάκι” αλλά ούτε και δάκρυα

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που συνήθως κερδίζει η ποιοτικότερη ομάδα. Όχι πάντα όμως… Αν η υποδεέστερη βρεθεί σε καλύτερη βραδιά, η άλλη δεν αποδόσει όπως αναμένεται, υπάρχουν και κάποιες λάθος αποφάσεις των διαιτητών, τότε ίσως το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδόκιμο. 

Ο Ολυμπιακός χθες βάσει συνολικής απόδοσης δεν άξιζε να κερδίσει. Υστερούσε σε όλους τους τομείς που θα έκριναν τροπον τινά το ματς. Προβλέψιμο σετ παιχνίδι, κάκιστο τρανζίσιον, θεωρητική άμυνα. Κάποιοι μπορούν να επικαλεστούν λάθη διαιτητικά για να δικαιολογήσουν την ήττα. Δεν είδα τις αμφισβητούμενες φάσεις και δεν σκοπεύω να το κάνω, όμως δεν θεωρώ ότι εκεί πρέπει να εστιάζουμε. Ο ΠΑΟ ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει, το ξέραμε όλοι. Η δυναμική της ομάδας, ο μπασκετικός εγωισμός των πολύ καλών του παικτών, ας μη κρυβόμαστε, επέβαλλε μια μεγάλη εμφάνιση και ένα σημαντικό για πολλούς λόγους διπλό.

Το κύπελλο είναι ένας θεσμός που μ’ αφήνει σχεδόν αδιάφορο, είναι όμως ένας τίτλος και στο δρόμο για την κατάκτησή του, με εμπόδισε ο αιώνιος αντίπαλός μου. Φυσικα λοιπόν ήθελα να κερδίσω, και τον ΠΑΟ και τη διοργάνωση. Αυτό είναι το DNA μας, τα τρόπαια, σ’ όποιο άθλημα κι αν συμμετέχουμε, πόσο δε μάλλον, όταν απέναντι βρίσκεται ο “αθλητικός μας εχθρός”.

Αγωνιστικά, η αγία τριάδα των ερυθρόλευκων δεν απέδοσε τα αναμενόμενα. Ο απροπόνητος λόγω τραυματισμού Σπανούλης δεν ήταν θετικός για τον Ολυμπιακό, ενώ Λοτζέσκι και Πρίντεζης είχαν κάποιες εκλάμψεις αλλά όχι διάρκεια. Το χειρότερο και για τους τρεις ήταν η τραγική αμυντική τους συμπεριφορά. Η ομάδα προσπάθησε να βρει πρωταγωνιστές από τους υπόλοιπους όμως δεν ήταν αρκετοί, ούτε ο Μάντζαρης, ούτε ο Παπανικολάου.

Σε ακόμα ένα εξαιρετικό βράδυ, ήταν ο ΚΣ Ρίβερς. Ένας παίκτης που πραγματικά φέτος μ’ έχει εντυπωσιάσει παρά το γεγονός ότι ανέκαθεν τον είχα σε υπόληψη. Ποιοτικός, σταθερός, ηγέτης και εξαιρετικός αμυντικός. Ίσως μια θεωρητική συμμετοχή του Χάκετ να τον περιόριζε, αλλά μπάσκετ παίζουν οι πρωταγωνιστές και σίγουρα, ούτε αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που κερδισε χθες ο ΠΑΟ.

Χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει. Η Λαμποράλ την Παρασκευή περιμένει και ο Ολυμπιακός οφείλει να ανασυνταχθεί και να κερδίσει μια άμεση ανταγωνίστρια για τις πρώτες θέσεις της Ευρωλίγκα. Ευχή όλων μας να μην “υποτροπίασε” πάλι ο Σπανούλης και αυτή η ήττα να πεισμώσει παίκτες και τεχνικό τιμ, να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν τα οφθαλμοφανή λάθη με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη συνέχεια της χρονιάς.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...