Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Νίκη στο αιώνιο ντέρμπι!

Νίκη στο αιώνιο ντέρμπι!

Ο Θρύλος μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ στο 22′ με σουτ στην κίνηση του Φορτούνη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από την άμυνά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Έτσι, η ομάδα μας πέτυχε την έκτη της νίκη στο πρωτάθλημα, φτάνοντας παράλληλα τους 19 βαθμούς.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ και Ραφίνια στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας από την έναρξη του αγώνα και προσπαθούσε με γρήγορη κυκλοφορία να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε κλειστεί στην περιοχή του επιδιώκοντας να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Στο 6′ ο Εμβιλά επιχείρησε τη σέντρα σουτ από δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο πάνω μέρος των διχτύων. Στο 11′ ο Κώστας Φορτούνης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση, ωστόσο στο 22′ βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να βάλει τον Θρύλο οδηγό στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Ραφίνια έφυγε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε από αριστερά, η άμυνα των «πρασίνων» έκοψε, με τον Έλληνα άσο να σουτάρει στην κίνηση από τα όρια της περιοχής και να στέλνει την «στρογγυλή θεά» στο αριστερό παραθυράκι της εστίας.

Η ομάδα συνέχισε να ελέγχει τη μεσαία γραμμή, αλλά με περισσότερη προσοχή, καθώς πλέον είχε αποκτήσει το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι σε όλο το πρώτο 45λεπτο είχαν μόλις μία καλή στιγμή, με κεφαλιά του Κουρμπέλη από στημένη φάση στο 34′. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν όπως τα προηγούμενα, με τον Ολυμπιακό να πλαγιοκοπεί τον Παναθηναϊκό και να κυνηγά το δεύτερο τέρμα.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τη διαφορά ότι ο Παναθηναϊκός άφησε την άμυνά του και έδειξε διάθεση να επιτεθεί. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Σα να αντιδρά σωστά τη μία και να στερεί από τον Χατζηγιοβάνη την ισοφάριση. Ο Ραντζέλοβιτς, λίγα λεπτά πριν αφήσει τη θέση του στον Σουντανί (67′) είχε την πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Διούδης ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 77′ ο Μακέντα με προβολή δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά και αμέσως μετά ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε τη δεύτερή του αλλαγή με τον Πέπε να μπαίνει στο ματς αντί του Καμαρά. Ο Πορτογάλος τεχνικός ολοκλήρωσε τις κινήσεις του από τον πάγκο στο 86′ με τους Λοβέρα, Ανδρούτσο να μπαίνουν στη θέση των Μασούρα και Φορτούνη, αντίστοιχα. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε ιδανικά το προβάδισμα και πανηγύρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (77′ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (67′ Σουντανί), Μασούρας (87′ Λοβέρα), Φορτούνης (87′ Ανδρούτσος).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Λαρεντζάκη για το Game 2

Ο Ολυμπιακός έκανε το break στην σειρά με την Μπαρτσελόνα, όμως, αυτό δεν του είναι ...