Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας:”Δεν μπορούμε να είμαστε κουρασμένοι”

Μπαρτζώκας:”Δεν μπορούμε να είμαστε κουρασμένοι”

Αποφασισμένος να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του στην Ευρωλίγκα είναι ο Ολυμπιακός, που αύριο (26/10, 21.00) θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Άλμπα Βερολίνου.

Αναφερόμενος στην γερμανική ομάδα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Το στυλ παιχνιδιού τους έχει αλλάξει τελείως σε σχέση με πέρυσι. Έχει μετατραπεί σε μια ομάδα pick and roll ενώ πέρυσι ήταν μια ομάδα περισσότερο που εκτελούσε μακριά από τη μπάλα. Πιο σημαντικός της παίκτης είναι ο Σίκμα. Αν δείτε τους αριθμούς του, αλλά και όσο το γνωρίζουν, ξέρουν πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5, αλλά στην ουσία είναι ο δημιουργός της ομάδας. Επίσης, είναι και καλός ριμπάουντερ. Για να το πω πιο συγκριμένα και με αριθμούς τρεις παίκτες της Άλμπα, ο Λο, ο ΝταΣίλβα και ο Σίκμα, παράγουν το 56% των πόντων της Άλμπα. Αυτό είναι ενδεικτικό του πως παίζει η αντίπαλός μας».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον παράγοντα κούραση, ξεκαθάρισε: «Δεν έχει νόημα να το συζητάμε… Όσο περισσότερο το λες τόσο περισσότερο κουράζεσαι. Για όλες τις ομάδες ισχύει το ίδιο καθεστώς και είναι μόλις Οκτώβρης. Δεν μπορούμε να είμαστε κουρασμένοι, ούτε να το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Όλοι αυτό το πρόγραμμα έχουν. Δεν συμμετέχουμε μόνο στην Ευρωλίγκα που είναι δύσκολα, αλλά όπως όλες οι ομάδες και στα τοπικά πρωταθλήματα. Βλέπετε τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου. Οι ομάδες δεν μπορούν να είναι στα κόκκινα για σαράντα λεπτά κάθε μέρα, για αυτό πρέπει να ελαχιστοποιήσεις τα διαστήματα που δεν παίζεις καλά».

Εκτός ο Μάρτιν, αμφίβολος ο Παπανικολάου

Η ομάδα μας θα παραταχθεί χωρίς τον Αμερικανό σέντερ, Χασάν Μάρτιν, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στα γόνατα (υποτροπιάζον ύδραθρο και στα δύο γόνατα). Όσον αφορά στον Κώστα Παπανικολάου, που χθες (24/10) τραυματίστηκε στο γόνατο στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights από το διπλό στο Βερολίνο (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το διπλό στο Βερολίνο: