Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Κάτι γνωρίζει παραπάνω ο Σίλβα…

Κάτι γνωρίζει παραπάνω ο Σίλβα…

oly
Ευκαιρία καριέρας ο Ολυμπιακός για τον Σεμπά

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει στο blog του στα kokkina.gr για τη μεταγραφή του Σεμπά στον Ολυμπιακό.

Όπως και στην περίπτωση του Μάνουελ ντα Κόστα για το κέντρο της άμυνας, οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περίμεναν κάτι πιο δυνατό και για την ενίσχυση στο αριστερό “φτερό” της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Σεμπά είναι ο “εκλεκτός” του Μάρκο Σίλβα, άσχετα με το γεγονός πως δεν βρισκόταν στην κορυφή της ερυθρόλευκης λίστας. Άλλωστε, για την κάθε θέση που καλύπτεται αγωνιστικά με μία προσθήκη, υφίσταται και μία σειρά από ονόματα. Υπάρχει μία ιεραρχία. Ο Ολυμπιακός σπατάλησε αρκετό χρόνο με την περίπτωση του Ερνάνι, τον οποίο ήθελε πολύ ο προπονητής, αλλά και ο Σεμπά είναι δικής του επιλογής. Ο Μάρκο Σίλβα είχε συνεργαστεί με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στην Εστορίλ και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τι λύσεις μπορεί να δώσει στην ομάδα. Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τον παίκτη, για να είμαι ειλικρινής. Περιμένω να τον δω στο γήπεδο. Αν κρίνουμε από τη μεταγραφή του Πάρντο, ο οποίος έδειξε στα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας ότι είναι ποιοτικότερος από τους εξτρέμ που είχε πέρυσι η ομάδα και πως μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα σε δημιουργία και σκοράρισμα τη νέα σεζόν, ο σύλλογος καλά έκανε και εμπιστεύτηκε ξανά μία εισήγηση του ανθρώπου που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Κάτι γνωρίζει παραπάνω από όλους μας ο Σίλβα. Το είχα σημειώσει και τις προάλλες: τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός θα είναι η ομάδα του προπονητή της. Τόσο πάνω στο χορτάρι όσο και έξω από αυτό. Ο Πορτογάλος έχει λόγο σε όλα και σχεδιάζει το σύνολο όπως το θέλει ο ίδιος. Θα κριθεί όπως όλοι για την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ερυθρόλευκοι στα επίσημα παιχνίδια. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των διοικούντων, για αυτό και η ομάδα ακολουθεί πιστά τα “θέλω” του.

Ο Σεμπά ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα κάτω των 20 της Βραζιλίας. Ξεκίνησε από την Κρουζέιρο και έκανε το βήμα στην Ευρώπη, αρχικά για τη δεύτερη ομάδα της Πόρτο. Πήρε κάποιες ευκαιρίες και στην πρώτη, δίχως να καταφέρει να παραμείνει εκεί. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Εδώ και χρόνια, οι “δράκοι” έχουν απλώσει δίχτυα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μπορούν να κρατήσουν και όλους τους ποδοσφαιριστές που αποκτούν. Την τελευταία διετία, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδειξε ωραία στοιχεία στην Εστορίλ. Παίζοντας κυρίως στο δεξί “φτερό”, αν και αριστεροπόδαρος, καθώς του αρέσει να παίζει με ανάποδο πόδι και να συγκλίνει προς τα μέσα. Έχει τη δυνατότητα, όμως, να αγωνιστεί και αριστερά, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Δίνει μία λύση στον προπονητή και για τις τρεις θέσεις της επίθεσης, ενώ δείχνει πως χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια σε δημιουργία και εκτέλεση, αν και το “καλό” του είναι το αριστερό. Με αυτό κοντρολάρει και τρέχει με την μπάλα. Στο χέρι του είναι να βελτιώσει τους ατομικούς του αριθμούς σε γκολ και ασίστ προς όφελος της ομάδας. Kαι αυτός ο παίκτης έχει το μεγάλο κίνητρο του Champions League και φυσικά του πρωταθλητισμού. Θα παίξει πρώτη φορά στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι διψασμένος για διακρίσεις και τίτλους με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δεν μου αρέσει να κρίνω έναν ποδοσφαιριστή μέσα από τα βίντεο στο ίντερνετ. Κι εγώ περιμένω με ενδιαφέρον να διαπιστώσω αν ο Σεμπά μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο αριστερό “φτερό”, καθώς ο Πάρντο βολεύεται περισσότερο στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Έχει καλή ντρίμπλα ο Βραζιλιάνος, ενώ για τα δεδομένα της άσημης Εστορίλ είχε σχετικά καλό αριθμό γκολ και ασίστ τα τελευταία δύο χρόνια (75 συμμετοχές, 12 γκολ, 9 ασίστ). Η προηγούμενη ομάδα του έπαιζε κυρίως στην κόντρα επίθεση, οπότε σε αυτό το κομμάτι αναμένεται να είναι αποδοτικός. Και μην ξεχνάτε πως στο Champions League εκεί θα επιδιώξει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Πιέζοντας ψηλά, κλέβοντας την μπάλα, βγαίνοντας γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Σεμπά (ύψος 1,79μ.) είναι γρήγορος, έχει ποιότητα. Μένει να δούμε αν έχει την ικανότητα να παίξει ικανοποιητικά το ένας εναντίον ενός. Αν μπορεί να δημιουργήσει “ρήγματα” από τα αριστερά στην αντίπαλη άμυνα. Λογικά πρέπει να περιμένουμε να συγκλίνει αρκετά προς τα μέσα και να πατάει περιοχή. Είναι επιλογή του προπονητή και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Δαπανήθηκαν κοντά στα 2.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Τόσα χρήματα δεν έχουν δώσει μαζί ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι για την αγορά ενός παίκτη από άλλη ομάδα.

ΥΓ: Από τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαροι πως οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και ότι δεν πρόκειται να φύγει η… μισή ομάδα μέχρι το τέλος του μήνα. Tην 1η Σεπτεμβρίου θα διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...