Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Η στατιστική σύγκριση Ολυμπιακού και Π.Α.Ο.Κ.

Η στατιστική σύγκριση Ολυμπιακού και Π.Α.Ο.Κ.

Το κρίσιμο παιχνίδι για την 23η αγωνιστική της Super League ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον Ολυμπιακό πλησιάζει και τα «kokkina.gr» συγκρίνουν τις στατιστικές επιδόσεις των δύο ομάδων μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη επίθεση με 45 γκολ (είναι και η κορυφαία του πρωταθλήματος) έναντι 44 τερμάτων που έχει σημειώσει ο Π.Α.Ο.Κ. Στην άμυνα, οι «ασπρόμαυροι» είναι πιο συμπαγείς έχοντας δεχτεί 8 γκολ μέχρι στιγμής ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 21 τέρματα παθητικό. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρσία είναι, ελαφρώς, πιο αποτελεσματική στο τελείωμα των φάσεων, καθώς σκοράρει ένα γκολ ανά 6,4 τελικές προσπάθειες, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν 1 γκολ ανά 6,5 τελικές. Οι δύο ομάδες έχουν την ίδια δημιουργία, μετρώντας από 26 ασίστ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας με 1.538 πάσες έναντι 1.336 των αντιπάλων του. Οι Πειραιώτες κάνουν περισσότερα λάθη (971-837) και κερδίζουν περισσότερα φάουλ (346-281).

Σε ό,τι αφορά τις ατομικές διακρίσεις και εκεί παρατηρείται ισορροπία. Ανσαριφάρντ και Φορτούνης έχουν σκοράρει 13 και 7 γκολ αντίστοιχα, όσα έχουν οι Πρίγιοβιτς και Πέλκας. Στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Φορτούνης ξεχωρίζει για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων» με 5 ασίστ και για τον Π.Α.Ο.Κ. ο Πέλκας με 6.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...