Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Διέλυσε την Αλούιβεντ!

Διέλυσε την Αλούιβεντ!

Πραγματοποιώντας την καλύτερη μέχρι στιγμής εμφάνισή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε με 93-58 της Αλούιβεντ Μίσκολτς για την 5η αγωνιστική του Euro Cup στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και παρέμεινε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης την οποία θα διεκδικήσει την ερχόμενη Πέμπτη (15/12) στη Σλοβακία κόντρα στην Γκούντ Έιντζελς Κόζιτσε. Από κει και πέρα κόντρα στην Αλούιβεντ Μίσκολτς ο Θρύλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με πρωταγωνίστριες την Εβίνα Μάλτση που ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους, την Λινέτα Κάιζερ με 20 και την Ζωή Δημητράκου με 18, έφτασε με μεγάλη ευκολία στην τελική επικράτηση. Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν από την αρχή και διατήρησαν τον έλεγχο πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν μέχρι και 41 πόντους διαφορά πριν την τελική νίκη με +35!.

Δυναμική εκκίνηση ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση και έτρεξε γρήγορα ένα 10-0 σερί μέχρι το 6:52, με τις Ζωή Δημητράκου και Λινέτα Κάιζερ να σημειώνουν από 6 και 4 πόντους αντίστοιχα. Αφού συμπληρώθηκαν έξι λεπτά οι «ερυθρόλευκες» που αμύνονταν υποδειγματικά, δέχθηκαν το πρώτο καλάθι. Με τρίποντο στο τρανζίσιον η Εβίνα Μάλτση διαμόρφωσε το 15-6 για να κλείσει η περίοδος με 17-8 υπέρ του Θρύλου που απέδιδε κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ.

Το καθάρισε νωρίς!

Στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο +13, με την Μάλτση να φτάνει τους 10 πόντους και να διαμορφώνει το 24-11, σκοράροντας στον αιφνιδιασμό. Aκολούθησε νέο τρίποντο της Εβίνας Μάλτση για το 30-13 ενώ η Εβίνα Σταμάτη με καλάθι στον αιφνιδιασμό εκτόξευσε τη διαφορά στο +19, έξι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Το «ερυθρόλευκο» σερί διευρύνθηκε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο +23 δια χειρός Όλγας Χατζηνικολάου (36-13). Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και προηγήθηκε μέχρι και 29 πόντους διαφορά με δίποντο της Ζωής Δημητράκου η οποία έγραψε το 42-13, 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 1ου ημιχρόνου. Το 15-0 σερί του Ολυμπιακού από το 27-13 μέχρι το 42-13, σταμάτησε 3:54 πριν το φινάλε της περιόδου. Η Ζωή Δημητράκου με τρίποντο, 1:34, έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της πετυχαίνοντας το 49-17 και το +32 «μαρτυρούσε» την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία ενώ το ημίχρονο βρήκε μπροστά τον Θρύλο με 51-21.

Προηγήθηκε μέχρι και +41

Ο Θρύλος διατήρησε τον ίδιο υψηλό ρυθμό και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με +35, 64-29, δια χειρός Εβίνας Μάλτση, 6 λεπτά πριν το φινάλε της 3ης περιόδου. Το «ερυθρόλευκο» πάρτι δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο με την Δημητράκου να φτάνει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +38 με τρίποντο που διαμόρφωσε το 77-39 στο φινάλε της περιόδου. Η εικόνα στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει το διαφορά στο σκορ στο +41 χάρη στις δυο εύστοχες βολές της Όλγας Χατζηνικολάου (84-43), πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο οποίος ολοκληρώθηκε με το τελικό 93-58.

Τα δεκάλεπτα: 17-8, 51-21, 77-39, 93-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Σταμάτη 5 (1/1 τρ., 4 ασ), Μπόνη, Χατζηνικολάου 6 (11 ας), Χόντζις 5 (1/3 τρ. 4 ασ. 2 ριμπ.), Μάλτση 25 (4/7 διπ. 5/7 τρ.), Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα, Τζόνσον 5 (7 ριμπ. 3 κλεψ.), Κοσμά, Καλτσίδου 7 (1/4 διπ. ½ τρ., 4 ριμπ,. 2 κοψ.), Δημητράκου 18 (5/7 διπ., 2/4 τρ., 8 ριμπ. 1 κλ), Κάιζερ 20 (7/16 διπ. 14 ριμπ., 2 κλεψ.)

ΑΛΟΥΙΝΒΕΝΤ (Μαϊκέλ Λόπεζ): Τόμλινσον 15, Χόρβαθ, Αντάμεζ 4, Τσανκ 4, Μπαχ, Ουόρεν 1, Γιοβάνοβιτς 19, Γκορχανάζ 2, Ρασίντ 6, Ζέσκι 7

Καπογιάννη: «Ετοιμαζόμαστε για την… μητέρα των μαχών!»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Θεωρώ ότι η ομάδα μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη. Κερδίζουμε χρόνο για να δείξουν τα κορίτσια στο γήπεδο αυτό που μπορούν να κάνουνε. Ήμασταν βελτιωμένοι στην άμυνά μας και αυτό το δείχνει και το σκορ. Πιστεύω ότι ετοιμάζουν τους εαυτούς τους και ετοιμαζόμαστε και εμείς σαν ομάδα για το επόμενο παιχνίδι το οποίο για εμάς θα είναι η μητέρα των μαχών. Θέλω να συγχαρώ τις παίκτριές μας για την απόδοσή τους και για τον χαρακτήρα τους όπως θέλω να συγχαρώ και την αντίπαλη ομάδα και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημά τους».
Μάλτση: «Κάναμε αυτό που έπρεπε»

Η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης, Εβίνα Μάλτση δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Πιστεύω ότι τα είπε όλα η κόουτς. Συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και συγκεντρωνόμαστε για το επόμενο παιχνίδι που είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης για εμάς. Φυσικά σε όλα τα ματς υπάρχει το θέμα της ψυχολογίας. Ο κάθε παίκτης «φτιάχνεται» ανάλογα με την ένταση του ματς και την κρισιμότητα. Πάντα είναι μπάσκετ βέβαια, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος που προετοιμάζεσαι για τα παιχνίδια. Συγκεντρώνεσαι κάπως περισσότερο, έχεις περισσότερη αδρεναλίνη στο αίμα σου και είσαι λίγο στα κόκκινα».

Λόπεζ: «Έπαιξε καταπληκτικά ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής της Αλούιβεντ Μίσκολτς, Μαικέλ Λόπεζ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έπαιξε καταπληκτικά σήμερα. Οφείλουμε να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία για το επόμενο παιχνίδι. Αναφορικά με το παιχνίδι, ήταν μόνο μια ομάδα πραγματικά καλύτερη από την άλλη και είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός από εμάς. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Η άμυνα του αντιπάλου μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Τώρα μας περιμένει ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Γιάκιν Ντόγκου που διαθέτει εξίσου δυνατό ρόστερ όπως ο Ολυμπιακός. Θα είναι πολύ δύσκολο και αυτό το ματς. Φέτος είχαμε πολύ δύσκολο έργο σε αυτό τον όμιλο, κόντρα στην ομάδα από την Τουρκία και τον Ολυμπιακό που έχει εξαιρετικό ρόστερ».

Γιοβάνοβιτς: «Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό»

Η σέντερ της Αλούιβεντ Μίσκολτς, Τάνια Γιοβάνοβτς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: « Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι για εμάς. Δεν ελέγξαμε τον ρυθμό και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας από την αρχή. Προσπαθήσαμε αλλά ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλές παίκτριες. Είμαι ικανοποιημένη για την πρόοδο της ομάδας μου γιατί προσπαθήσαμε. Και στο επόμενο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε ξανά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για το επόμενο παιχνίδι».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Λαρεντζάκη για το Game 2

Ο Ολυμπιακός έκανε το break στην σειρά με την Μπαρτσελόνα, όμως, αυτό δεν του είναι ...