Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Για πλάκα το 1-0

Για πλάκα το 1-0

Ένας σοβαρός και συγκεντρωμένος Ολυμπιακός, διέλυσε με σκορ 108-71 τον Προμηθέα στον πρώτο ημιτελικό και έκανε το 1-0 στην σειρά.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και με τον Ρόμπερτς να δίνει σκορ μέσα και έξω από την γραμμή των 6,75, προηγήθηκε με 7-2. Ο Προμηθέας αντέδρασε και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τον Φαγέ, ισοφάρισε, αρχικά, και με το τρίποντο του Σαλούστρου 5:08 πριν το τέλος της Α΄ περιόδου, πέρασε μπροστά με έναν πόντο (9-10). Στον χρόνο που απέμενε, οι «ερυθρόλευκοι» με διαδοχικές καλές οδήγησαν σε βεβιασμένα σουτ τους φιλοξενούμενους, που δεν βρήκαν στόχο. Στην επίθεση, Ουίλτζερ, Παπαπέτρου και ΜακΛίν, τελείωσαν τις φάσεις και ανέβασαν στο +8 (22-14) την διαφορά.

Με την έναρξη του Β΄ δεκαλέπτου, ο Λίποβι μείωσε με βολές. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλά την μπάλα στην επίθεση, ο Στρέλνιεκς πήρε το αμαρκάριστο τρίποντο και έστειλε για πρώτη φορά στο +10 την διαφορά (25-15). Όσο περνούσε ο χρόνος, οι Πειραιώτες ανέβαζαν την ένταση στην άμυνα και δυσκόλευαν τους παίκτες του Προμηθέα, οι οποίοι επιχειρούσαν με παιχνίδι ένας εναντίον ενός να φτάσουν μέχρι το καλάθι, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Στην επίθεση, ανέλαβε δράση ο Κώστας Παπανικολάου και με πέντε σερί πόντους, έκανε το σκορ 30-15, 6:57 πριν το ημίχρονο. Σ’ εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Γιατρά με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, πήραν σκορ από δεύτερες ευκαιρίες και μείωσαν κάπως την διαφορά. Μόλις όμως οι «ερυθρόλευκοι» διόρθωσαν και αυτή την παράμετρο, η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (42-21), για να κλείσει τελικά το Α΄ μέρος με +22, με το τρίποντο του Πρίντεζη.

Στην αρχή της Γ΄ περιόδου, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Παίζοντας με υπομονή, συγκέντρωση και ένταση και στις δύο άκρες του παρκέ, προηγήθηκε και με +25 (50-25). Ο Προμηθέας προσπάθησε με χαμηλό σχήμα να βάλει πίεση στον Ολυμπιακό, όμως οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, διάβαζαν σωστά την αντίπαλη άμυνα και σουτάροντας με καλά ποσοστά, διατηρούσαν την διαφορά πάνω από τους 20.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Προμηθέας βρήκε ρυθμό στην επίθεση, ευστοχώντας σε συνεχόμενα δίποντα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι αποτελεσματικός επιθετικά, πηγαίνοντας με διαφορά 21 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σερί 11-0 και εκτόξευσε την διαφορά.

Με την διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, τα λεπτά που απέμεναν για την λήξη, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός παρ’ όλα αυτά δεν χαμήλωσε ταχύτητα, φτάνοντας με άνεση στο τελικό 108-71.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-23, 75-54, 108-71

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον Προμηθέα

Χωρισμένη σε πέντε ημέρες θα είναι η δράση της 4ης αγωνιστικής στο Top 6 και ...