Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Αυτό κόουτς, ούτε σε παιδική ομάδα δεν το κάνεις!

Αυτό κόουτς, ούτε σε παιδική ομάδα δεν το κάνεις!

wRyZhDka7XVAk1KzJ6bb

Δε θα κάνω καμία ανάλυση για τον αγώνα. Καμία επεξήγηση της τακτικής και των plays που χρησιμοποιήθηκαν. Ούτε στις τραγικές περιστροφές. Ούτε στην αδιανόητη επιμονή του εκτός αγώνα Παπανικολάου και του ντεφορμέ Μάντζαρη, ούτε στις “ταρζανιές”του Γουόρικ που δεν μπορούσε να βάλει ένα λέι απ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο 70% και θα κέρδιζε ένα σημαντικό ματς και αυτό γιατί απέναντί του είχε μια ομάδα με πολύ κατώτερες μονάδες. Ούτε θα σταθώ στα τρία συνεχόμενα τρίποντα στα τελευταία λεπτά που έφεραν μπροστά τους Γερμανούς. Ούτε στην απόφαση να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Μπάμπεργκ ενώ σ’ έχουν σκοτώσει νωρίτερα από την περιφέρεια.

Θα σταθώ σ’ ένα μόνο σημείο το οποίο έκρινε όλο τον αγώνα! Τα τελευταία 4.6 δευτερόλεπτα.

Κόουτς, την επιλογή σου για να εκτελέσει την επίθεση ο Ολυμπιακός στην τελευταία επίθεση, δε θα τη σχεδίαζε ούτε προπονητής σε παιδική ομάδα μπάσκετ! Αυτό που έκανες, δεν εξηγείται σε κανένα μπασκετικό κόσμο και παρκέ!

Δεν είναι δυνατόν να είναι η διαφορά στον πόντο και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εντολή στα ελάχιστα δευτερόλεπτα, να είναι να πάρει τη μπάλα ο Σπανούλης στην κορυφή του γηπέδου, ενώ η Μπάμπεργκ είχε να δώσει 3 φάουλ! Σε ποιο παράλληλο σύμπαν θα είχε αυτή η επιλογή αίσιο αποτέλεσμα! Τι θα μπορούσε να κάνει στα 3.2” που έμειναν από τα 9 μέτρα; ΤΙ; Πραγματικά τι όνειρο είδες ρε κόουτς;

Αχ, ρε κόουτς… Το ματς απόψε το ‘χασες μόνος σου! Δε στο πήρε ο Τρινκέρι, του το ‘δωσες. Απόψε εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε. Και αποκλείστηκε δίκαια αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τις δύο χειρότερες ομάδες του ομίλου, ενός ομίλου όπου ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει.

Δε χρειαζόταν ο Στρόμπερι για να κερδίσεις αυτή τη Μπάμπεργκ. Φυσικά θα βοηθούσε αλλά δεν ήταν ο παίκτης που κρίνει ματς. Τι άλλο να έκανε ο Πρίντεζης ρε κόουτς; Πόσα καρφώματα να έκανε ακόμα ο Χάντερ;

Κρίμα, κρίμα, κρίμα… Βερολίνο τέλος εκτός αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Έχασες ένα ματς που έπρεπε να πάρεις πάση θυσία… Τώρα; Το σταυρό μας και ύπνο.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...