Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Απέφυγε Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός

Απέφυγε Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός

Συμπληρώνεται το παζλ του top 16.

Η 10η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ. O Παναθηναϊκός κέρδισε μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις, προκρίνεται σαν τρίτος από τον όμιλό του και πηγαίνει στον Ε΄ όμιλο του top 16.

Δείτε αναλυτικά τ’ αποτελέσματα της σημερινής ημέρας και ποιοι είναι, για την ώρα, οι σίγουροι αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Αναλυτικά:

Φενέρμπαχτσε-Χίμκι 68-70

Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός 72-75

Νταρουσάφακα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 66-70

Μπάμπεργκ-Ντινάμο Σάσαρι 86-54

Λαμποράλ Κούτσα-Τσεντεβίτα 92-70

Ρεάλ Μαδρίτης-Στρασμπούρ 97-65

 

Ε΄ όμιλος

Φενέρμπαχτσε (1Α)

(2B) Εφές/Λαμποράλ: Οι Βάσκοι έχουν μέχρι στιγμής μία νίκη παραπάνω, αλλά αν η Εφές κερδίσει τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ», υπερτερεί στην ισοβαθμία, προκρίνεται σαν 2η και έρχεται αυτή στον Ε΄ όμιλο. Σε περίπτωση ήττας των Τούρκων, η ομάδα της Βιτόρια είναι 2η,  πηγαίνει στον Ε΄ όμιλο και η Εφές στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός (3C)

Νταρουσάφακα (4D)

(1C) Λοκομοτίβ Κουμπάν/ Μπαρτσελόνα: Η Μπάρτσα έχει την δεδομένη στιγμή μια νίκη λιγότερη από τους Ρώσους. Αν χάσει αύριο μέσα στο Κουμπάν, Προκρίνεται σαν 2η και η Λοκομοτίβ μένει στον Ε΄ όμιλο. Αν κερδίσει προκρίνεται αυτή σαν πρώτη και στέλνει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στον F΄ όμιλο

(2D) Ουνικάχα Μάλαγα/ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Αν κερδίσει η Μάλαγα πιάνει τους Μοσχοβίτες στην κορυφή με ρεκόρ 8-2, προκρίνεται σαν 1η,διότι υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι των Ρώσων, και πηγαίνει στον όμιλο F΄ του Ολυμπιακού. Εάν η ΤΣΣΚΑ φύγει με το «διπλό» από την Ανδαλουσία, κάνει το 9-1, προκρίνεται σαν 1η και πηγαίνει αυτή στον F΄ όμιλο.

Μπάγερν Μονάχου/ Ερυθρός Αστέρας: Οι δύο ομάδες μετρούν, έκαστος, 4 νίκες και 5 ήττες. Όποιος από τους δύο κερδίσει παίρνει το εισιτήριο για το top 16 και θα βρεθεί στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ο χαμένος συνεχίζει στο Eurocup. (3Α)

Τσεντεβίτα (4Β)

 

F΄ όμιλος:

Ολυμπιακός (1B*)

(2C) Λοκομοτίβ Κουμπάν/Μπαρτσελόνα (ισχύει ό,τι και παραπάνω).

Μπάμπεργκ

(4Α) Ρεάλ Μαδρίτης

(1D) Ουνικάχα Μάλαγα/ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ισχύει ό,τι και παραπάνω)

Χίμκι (2A)

(B3) Εφές Αναντολού/ Λαμποράλ Κούτσα (ισχύει ό,τι και παραπάνω)

Ζαλγκίρις (4C )

*Τα παιχνίδια με τα οποία πέφτει αύριο (18/12) η αυλαία της 10ης αγωνιστικής είναι τα εξής:

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπαρτσελόνα 19:00

Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου 20:00

Ζιελόνα Γκόρα-Καρσίγιακα 20:00

Αρμάνι Μιλάνο-Λιμόζ 21:45

Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού 21:45

Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός