Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Άλωσε τα Χανιά ο Ολυμπιακός!

Άλωσε τα Χανιά ο Ολυμπιακός!

1379623

Από τη μέρα που έγινε η κλήρωση για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας γνωρίζαμε ποιό είναι το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι του Ολυμπιακού με τα Χανιά. Το μόνο που απέμενε ήταν να το επιβεβαιώσουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Και, φυσικά, να δούμε τον τρόπο που θα γραφτεί το κεφάλαιο της πρόκρισης του Θρύλου από τους 16 προς τους 8 της διοργάνωσης.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως στον αιφνιδιασμό των γηπεδούχων. Στο 22’ ισοφάρισε με τον Ερνάνι και στο 39’ έφερε τα πάνω-κάτω με τον Κολοβό. Και τα δύο γκολ ήταν υπέροχα. Όπως υπέροχος ήταν και γενικότερα ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που πήρε πολύ σοβαρά το ματς και έφτασε στη νίκη με 4-1 (το 3ο γκολ έβαλε ο Σεμπά στο 86′ και το 4ο ο Μανιάτης στο 90′) ενώ θα μπορούσε, κάλλιστα, να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και δοκάρι με τον Πάρντο και πληθώρα ευκαιριών με τους Καμπιάσο, Ερνάνι, Σεμπά και Πουλίδο να χάνουν τις μεγαλύτερες εξ’ αυτών.

Ο προπονητής μας, Μάρκο Σίλβα, παρέταξε την ομάδα με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά) τους Τσιμίκα, Σιόβα, Αυλωνίτη και Σαλίνο. Καμπιάσο, Ζντιέλαρ και Κολοβός ήταν τα κεντρικά χαφ και οι Ερνάνι, Πάρντο στα «φτερά». Ο Σεμπά αγωνίστηκε σε ρόλο φουνταριστού επιθετικού. Στα συν της αναμέτρησης ότι πήραν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν έχουν πολύ ως τώρα ενώ επέστρεψε στα επίσημα ματς ο Γιάννης Μανιάτης που σκόραρε κιόλας στο φινάλε.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η ρεβάνς που θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε μερικές μέρες αποτελεί ουσιαστικά τυπική διαδικασία και ο Θρύλος έχει κάθε λόγο να σκέφτεται από τώρα τον αντίπαλό του στη φάση των «8».

Το «φιλμ» του αγώνα:
8’ Γκολ. Τα Χανιά ανοίγουν το σκορ καθώς με κοντινή κεφαλιά του Γκέσιου έκαναν το 1-0. Προηγήθηκε κόρνερ, απομάκρυνση του Καπίνο με τις γροθιές και κεφαλιά-ασίστ του Δεινόπαπα.
11’ Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Καμπιάσο να πλασάρει, από κοντά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
22’ ΓΚΟΟΟΛ! Εξαιρετικό γκολ για τον Θρύλο και 1-1. Ο Κολοβός πάσαρε στον Σεμπά κι εκείνος έδωσε στον Καμπιάσο που έκανε φοβερή προσποίηση για να καταλήξει η μπάλα στον Ερνάνι. Ο τελευταίος με αριστερό φαλτσαριστό (με το εξωτερικό του ποδιού) σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
26’ Πολύ καλό σουτ του Κολοβού με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα φεύγει ελάχιστα πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών.
29’ Νέο σουτ για τον Ολυμπιακό, από τον Σεμπά αυτή τη φορά, μπλοάρει ο Πρίφτης.
31’ Και ο Καμπιάσο δοκιμάζει το πόδι του, το σουτ του περνάει άουτ.
39’ ΓΚΟΟΟΛ! Ολική ανατροπή για τον Θρύλο με νέα γκολάρα. Ο Κολοβός είναι ο σκόρερ και ο Σεμπά ο παίκτης που έδωσε την πάσα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ελίχθηκε υπέροχα από αριστερά περνώντας ανάμεσα από δύο αντιπάλους και σουτάροντας διαγώνια με το αριστερό.
54’ Δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σέντραρε έξοχα στο ύψος της μεγάλης περιοχής όπου ο Πάρντο ήρθε για να πιάσει μόνος το δυνατό σουτ και να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
54’ Στην εξέλιξη της προηγούμενης φάσης η μπάλα κατέληξε στον Σεμπά (ύστερα από λάθος του Παγώνη) που ξεπέρασε τον πορτιέρο των Χανίων ωστόσο ήταν πλάγια και αριστερά και το πλασέ του προς την άδεια εστία πρόλαβε αμυντικός λίγο πριν από τη γραμμή.
63’ Εξαιρετικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ του Σαλίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, η μπάλα περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι σε κόρνερ (κόντραρε).
70’ Ωραίο διαγώνιο αριστερό συρτό σουτ του Πάρντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, ο Πρίφτης διώχνει δύσκολα σε κόρνερ στην δεξιά γωνιά του.
79’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ερνάνι να πλασάρει από κοντά, και μπροστά σε άδεια εστία, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
86′ ΓΚΟΟΟΛ! Το 3-1 για τους νταμπλούχους με τον Σεμπά να περνάει και τον τερματοφύλακα και να πλασάρει σε άδεια εστία.
87′ Νέα τεράστια ευκαιρία για τον Θρύλο με τον Πουλίδο ο οποίος μόλις μπήκε στο ματς σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την δεξιά συμβολή των δοκαριών.
90′ ΓΚΟΟΟΛ! Το 4-1 για τον Ολυμπιακό με γκολ του Γιάννη Μανιάτη ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό αριστερό πλασέ.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης (61’ Μπουζούκης), Γκέσιος (77’ Μ.Νύκταρης), Δεινόπαπας (46’ Λίτα), Ρίκκα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72’ Σάλιακας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο (80’ Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (87′ Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2015-16 * 3η φάση Α’ ματς
ΑΟ ΧΑΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 – 4 * 7/1/2016 * 17.15
ΓΗΠΕΔΟ: Δημ.Γήπεδο Περιβολίων
ΣΚΟΡΕΡ: 8′ Γκέσιος / 22′ Ερνάνι, 39′ Κολοβός, 86′ Σεμπά, 90′ Μανιάτης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Κασσαβέτης (Αιτωλ/νιας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Τσαμούρης (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Δεινόπαπας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΟΚΑΡΙΑ: 54’ Πάρντο

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

«Το μέχρι τέλους το ζούμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή…»

Μαθήματα του τι εστί «μέχρι τέλους» παρέδωσαν οι Πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ...