Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Φάρε, φάρε είσαι εδώ;

Φάρε, φάρε είσαι εδώ;

Όταν οι άνθρωποι φοβούνται και γνωρίζουν πως δεν υπάρχει προστασία, γίνονται εύκολα χειραγωγήσιμοι. Αυτή η αλήθεια επιβεβαιώθηκε στον τρίτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, όπου οι διαιτητές βρέθηκαν υπό ασφυκτική πίεση λόγω ψυχολογικού πολέμου, απειλών και επιθέσεων στα σπίτια τους. Η τρομοκρατία αυτή τους οδήγησε σε αποφάσεις εκτός κάθε μπασκετικής λογικής και κανονισμού, αποτρέποντας τον Ολυμπιακό από το να κερδίσει, παρά την εντυπωσιακή επιστροφή του από διαφορά 17 πόντων.

Το κλίμα φόβου επηρέασε καταλυτικά τις αποφάσεις των διαιτητών. Σφυρίχθηκαν ανύπαρκτα φάουλ, δόθηκαν καλάθι και φάουλ εκτός φάσης, ενώ άλλες αμφιλεγόμενες αποφάσεις καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, φέρει ηθική και πιθανώς υλική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, καθώς οι ενέργειες και οι δηλώσεις του δημιούργησαν ένα τοξικό περιβάλλον.

Ο Παναθηναϊκός, παρά την έντονη αμφισβήτηση των σφυριγμάτων, κατάφερε να επικρατήσει με 83-76, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1. Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι ήταν η πρώτη καθαρή νίκη της ομάδας του, γεγονός που προκαλεί ειρωνεία, δεδομένων των συνθηκών του αγώνα. Οι φίλοι του Ολυμπιακού αισθάνονται δικαίως εξαπατημένοι, καθώς η διαιτησία δεν επέτρεψε στην ομάδα τους να εκμεταλλευτεί την εκπληκτική της αντεπίθεση.

Ακόμα και στον αγώνα της Τετάρτης, αναμένεται ανάλογη μεταχείριση απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές του “Φάρου”. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν ανησυχίες για το αν θα αντιμετωπιστούν με ισονομία και δικαιοσύνη στον επόμενο αγώνα.

Συμπέρασμα

Ο ψυχολογικός πόλεμος, οι απειλές και οι επιθέσεις στους διαιτητές συνέβαλαν στην αλλοίωση του αποτελέσματος, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας που επηρέασε τις αποφάσεις τους. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρει σημαντική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, ενώ η δήλωση του Αταμάν περί καθαρής νίκης προσβάλλει τη νοημοσύνη των φιλάθλων. Το μέλλον της σειράς παραμένει αβέβαιο, με τον Ολυμπιακό να αναζητά δικαιοσύνη και ισονομία στους επόμενους αγώνες.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Έντσο Ντίαζ στέλνουν οι Αργεντίνοι

Ο Ολυμπιακός Ενδιαφέρεται για τον Έντσο Ντίαζ της Ρίβερ Πλέιτ Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της ...

Βρείτε μας στο Twitter