Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Τους έτρεψε όλους σε φυγή ο Μαρινάκης!

Τους έτρεψε όλους σε φυγή ο Μαρινάκης!

 

Ήταν καλοκαίρι του 2010 όταν ο 43χρονος εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ηνία του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα! Ο κ. Μαρινάκης παραλαμβάνει ένα βαρύ φορτίο από τον προκάτοχο του κ. Σωκράτη Κόκκαλη και έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση!

Απέναντι του εκείνη την εποχή ορθώνεται ο πανίσχυρος μέχρι τότε πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, στο τιμόνι του οποίου βρίσκονταν οι  Ανδρέας Βγενόπουλος, Παύλος Γιαννακόπουλος, Νικόλας Πατέρας, Αδαμάντιος Πολέμης, Γιάννης Ξυλάς, Γιώργος Νίκας, Μιχάλης Ζολώτας, Παναγιώτης Δάβαρης και ο Αλέξανδρος Έλληνας. Η ιστορία γνωστή, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 65 εκατομμύρια ευρώ και μαύρες τρύπες εκατομμυρίων για να κατακτήσουν ένα νταμπλ κι αυτό ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Σε λιγότερο από ένα χρόνο τρέπονται σε φυγή και διαλύεται ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός αφήνοντας δεκάδες εκατομμύρια χρέη αλλά κυρίως έχει ως συνέπεια την οριστική αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ομάδα, γεγονός το οποίο σήμανε την αντίστροφη μέτρηση προς την καταστροφή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης άντεξε τον πόλεμο, ύψωσε το ανάστημα του και εξαφάνισε τον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακού με εκκωφαντικό τρόπο κατακτώντας το Πρωτάθλημα και αφήνοντας τους απέναντι να “ξεπλένουν” τις μπουγάδες!

Μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας εμφανίζεται ο ενωτικός και σωτήρας Γιάννης Αλαφούζος,  ο γιος του μεγάλου γαύρου Αριστείδη! Ο Γιαννάκης, λάτρης του twitter εξαπολύει μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τα ΜΜΕ επιρροής του ένα ανηλεή πόλεμο εναντίον του Ολυμπιακού αλλά και του κ. Μαρινάκη προσωπικά. Δε διστάζει μάλιστα να συμμαχήσει να σχηματίσει λυκοφιλίες με Ιβάν Σαββίδη και Μελισσανίδη πιστεύοντας ότι μ’αυτόν τον τρόπο θα εκθρονίσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Απολογισμός της θητείας του κ. Αλαφούζου αυτά τα 5,5 χρόνια αποτελούν οι πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η απόλυτη ξεφτίλα για έναν ιστορικό σύλλογο που διασυρόταν από κάθε Καμπάλα και κάθε Κέρκυρα. Δεν έφτανε όμως μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, η κατάσταση στα οικονομικά χειροτέρευε και οι προσφυγές παιχτών που διεκδικούσαν τα χρήματα τους έπεφταν βροχή. Να διασύρει ολόκληρο Παναθηναϊκό για λίγα ψωρο-ευρώ κάποιος Κουλιμπαλί….

Ο κ. Αλαφούζος λοιπόν την 21 Σεπτεμβρίου 2017 αποφασίζει να κουνήσει λευκό μαντήλι και να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο! Ποιο είναι το μέλλον για την πράσινη ΠΑΕ;; Κανείς δεν ξέρει…..Όλο και κάποιος Τσάκας θα εμφανιστεί!

Ηθικό συμπέρασμα: Όποιος τα βάζει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον τρώει το μαύρο φίδι! Ποιοι έχουν σειρά λοιπόν;;;

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Μη μας γίνει συνήθειο…

Μια ακόμα μαύρη σελίδα, ανήμερα των γενεθλίων των 99 του χρόνων έγραψε ο Ολυμπιακός και ...