Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Τι σημαίνει το ΒΕΤΟ στον Αγκιμπού από τον Ολυμπιακό

Τι σημαίνει το ΒΕΤΟ στον Αγκιμπού από τον Ολυμπιακό

Η απόφαση του Ολυμπιακού να ασκήσει βέτο και να αρνηθεί τη συμμετοχή του Αγκιμπού Καμαρά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με την Κ23 της Γουινέας υποδηλώνει πολλά για τη σημασία που έχει ο παίκτης για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τα σχέδια του προπονητή για την ομάδα. Ειδικότερα:

  1. Στρατηγική Σημασία: Ο Αγκιμπού Καμαρά προφανώς θεωρείται σημαντικός παίκτης για την ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού και ειδικότερα του άξονα των Πειραιωτών. Η απόφαση να μην του επιτραπεί η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες δείχνει ότι ο Μεντιλίμπαρ τον βλέπει ως βασικό μέρος των σχεδίων του για την επόμενη σεζόν.
  2. Ενσωμάτωση και Προετοιμασία: Η απαίτηση να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα δείχνει ότι ο Βάσκος επιθυμεί να ενσωματώσει πλήρως τον Καμαρά στο σύστημα και τη φιλοσοφία της ομάδας. Η προετοιμασία είναι κρίσιμη περίοδος για τη δημιουργία της ομαδικής χημείας και της φυσικής κατάστασης των παικτών.
  3. Εμπιστοσύνη στις Ικανότητες: Ο Μεντιλίμπαρ προφανώς έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Καμαρά και πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει άμεσα στην ομάδα, απ’ όσα έχει δει κατά το δανεισμό του. Ο χρόνος που πέρασε στον Ατρόμητο, όπου είχε καλές εμφανίσεις, επιβεβαίωσε την αξία του και τώρα ο Ολυμπιακός θέλει να επωφεληθεί από αυτόν.
  4. Δοκιμή ενόψει μεταγραφής: Το να έχει ο Ισπανός τεχνικός τον Καμαρά καθόλη την προετοιμασία, θα του επιτρέψει να εξάγει με ασφάλεια συμπέρασμα αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται περεταίρω ενίσχυση για το κέντρο αφού πλέον υπάρχουν εκεί ο Έσε, ο Τσικίνιο, ο Στάμενιτς και ο Ντάνι Γκαρθία, εκτός των μικρών που ανέβηκαν. Αν ο Αγκιμπού τον πείσει, μπορεί να σημαίνει πως δε θα γίνει άλλη μεταγραφή χαφ για τον άξονα.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπολογίζει πολύ στον Αγκιμπού Καμαρά για την ενίσχυση της ομάδας και για την επίτευξη των στόχων της σεζόν, καθώς και ότι ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται με σοβαρότητα και προσήλωση για τις μελλοντικές προκλήσεις. Ας λάβουμε υπόψη μας πως οι Ολυμπιακοί αγώνες μπορεί να μην έχουν την αίγλη ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως τους παρακολουθούν πολλά μάτια και ενδεχομένως να βελτίωνε τη χρηματιστηριακή του αξία μια καλή παρουσία στο Παρίσι για ενδεχόμενη πώληση. Ο Ολυμπιακός αναλαμβάνει αυτό το ρίσκο και εκτιμά να του βγει σε καλό.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Επιβεβαίωση για Μπρεϊθγουεΐτ

Οριστικό Ναυάγιο στην Μεταγραφή του Μπρέθγουεϊτ στον Ολυμπιακό Η μεταγραφή του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ στον Ολυμπιακό ...

Βρείτε μας στο Twitter