Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Τι σημαίνει η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό

Τι σημαίνει η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε χθες την κατάκτηση του νταμπλ αρχικά στο ΣΕΦ και μετά σε γνωστό νυχτερινό κέντρο, όμως η είδηση της βραδιάς ήταν άλλη και σημαντικότερη. Δια στόματος Παναγιώτη Αγγελόπουλου, το ΣΕΦ πέρασε στα χέρια του Ολυμπιακού, κίνηση με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό της ΚΑΕ.

Αν και λεπτομέρειες της σύμβασης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός θα έχει για τα επόμενα 50 χρόνια δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του φαληρικού σταδίου με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος του συλλόγου ο οποίος θα έχει πλέον το δικό του γήπεδο αλλά και το δικαίωμα επέμβασης επ’ αυτού και εκμετάλλευσης των εσωτερικών και εξωτερικών του χώρων.

Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός για να χρησιμοποιεί το ΣΕΦ δαπανούσε ένα αρκετά μεγάλο αντίτιμο ως ενοίκιο το οποίο πλέον σταματά. Οι ερυθρόλευκοι φέρονται να πλήρωναν ένα ποσό κοντά το μισό εκατομμύριο ευρώ μικτά για το δικαίωματα χρήσης της κεντρικής σάλας αλλά και των βοηθητικών γηπέδων στα οποία φιλοξενούνται οι μικρότερες ομάδες των Πειραιωτών.

Επιπλέον θα έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης όλων των ειδών εκδηλώσεων και εκθέσεων που λαμβάνουν χώρα στους χώρους αν και επ΄αυτού διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη ως προς το ποσοστό των εσόδων που δικαιούται η ΚΑΕ μέχρι να αναγνώσουμε αναλυτικά την υπογραφείσα σύμβαση.

Ο Ολυμπιακός, όπως ανακοίνωσε η Γενικός Διευθυντής της ομάδας έχει προγραμματίσει ήδη μια σειρά από βελτιωτικές εργασίες με ορίζοντα την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου σε 15.000 με την προσθήκη πτυσσόμενων εξεδρών σε βάθος διετίας ώστε το παρκέ να βρίσκεται εγγύτερα στους φιλάθλους δημιουργώντας μια περισσότερο μπασκετική ατμόσφαιρα.

Σε πρώτη φάση, τα έργα που θα λάβουν χώρα αφορούν την μεταφορά των δημοσιογραφικών πίσω από την μπασκέτα και την τοποθέτηση εκεί εξέδρας για φιλάθλους, την ανακανομή και βελτίωση των court seats αλλά και την ανακατασκευή του VIP lounge. Προφανώς στο πλάνο είναι η αντικατάσταση των καθισμάτων και η τοποθέτηση περιμετρικού video wall στα δεδομένα της Zalgirio Arena, έδρα που εντυπωσίασε τους ιθύνοντες της ΚΑΕ καθώς και ανακαίνιση όλων των κοινόχρηστων χωρών, των WC και των θυρών εισόδου των φιλάθλων στο γήπεδο.

Το ΣΕΦ ήταν ήδη μια καυτή έδρα και αναμένεται να γίνει πλέον ένα στολίδι με την ελπίδα γιατί οχι, να φιλοξενήσει σύντομα ένα Final 4!

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Ποιος είναι ο Στιβ Μουνιέ που προτάθηκε στους ερυθρόλευκους

Steve Mounié: Ο Ολυμπιακός Στοχεύει στον Ελεύθερο Επιθετικό της Μπρεστ Ο Ολυμπιακός φαίνεται να ενδιαφέρεται ...

Βρείτε μας στο Twitter