Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Τα μάτια σε TJ Shorts & Tyson Ward – Πιθανή έξοδος του Σακίλ ΜακΚίσικ;

Τα μάτια σε TJ Shorts & Tyson Ward – Πιθανή έξοδος του Σακίλ ΜακΚίσικ;

Σε μια ανάρτηση που προκάλεσε… ηλεκτρισμό στο ευρωπαϊκό μπασκετικό τοπίο, ο έγκριτος Ιταλός δημοσιογράφος Luigi Maggi «άναψε φωτιές» με ένα tweet που μοιάζει να προαναγγέλλει ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες φέρονται να δουλεύουν μεθοδικά για την απόκτηση του εκρηκτικού ντουέτου της Paris Basketball, TJ Shorts και Tyson Ward, ενώ στον αντίποδα, το όνομα του Σακίλ ΜακΚίσικ συνδέεται όλο και πιο έντονα με τη Βίρτους Μπολόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ολυμπιακός και Paris Basketball: Ένα φλερτ με έντονη προοπτική

Η είδηση πως ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του TJ Shorts δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει «σκίσει» φέτος στο EuroCup με την Παρί, κατακτώντας επάξια τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης. Η ταχύτητα, η διείσδυση, αλλά και η ικανότητά του να δημιουργεί και να σκοράρει σε κρίσιμες στιγμές, τον καθιστούν έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει στο σύνολο του Μπαρτζώκα κάτι που λείπει: εκρηκτικότητα από την περιφέρεια, αλλά και καθαρό scoring threat.

Δίπλα του, ο Tyson Ward – πολυσύνθετος φόργουορντ με αμυντικές αρετές και καλά ποσοστά στην επίθεση – αποτελεί μια «τίμια» και ποιοτική λύση στο rotation, με ευρωπαϊκή σκληράδα και την ικανότητα να κάνει τη «βρώμικη δουλειά».

Η Paris Basketball, που μόλις κατέκτησε το EuroCup, ετοιμάζεται να εισέλθει στην EuroLeague με φιλοδοξίες, όμως ταυτόχρονα γνωρίζει πως αρκετοί παίκτες της βρίσκονται ήδη στο ραντάρ κορυφαίων ομάδων. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, επιχειρεί να προλάβει τις εξελίξεις, δείχνοντας πως το scouting του παραμένει σε εγρήγορση.

Ο Σακ στο δρόμο για Ιταλία;

Την ίδια ώρα, το όνομα του Shaquielle McKissic συνδέεται έντονα με τη Βίρτους Μπολόνια, ομάδα που από τον Γενάρη έχει αλλάξει πλεύση υπό την καθοδήγηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο ΜακΚίσικ υπήρξε επί χρόνια αγαπημένο παιδί της εξέδρας στο ΣΕΦ – με τον ενθουσιασμό, τη μαχητικότητα και τις εμφατικές του φάσεις να χαρίζουν παλμό και ένταση σε κρίσιμα ματς.

Ωστόσο, η φετινή σεζόν έδειξε σημάδια κόπωσης. Ο ρόλος του περιορίστηκε και το ενδεχόμενο αποχώρησης μοιάζει πιθανό. Η Βίρτους αναζητά αθλητικά κορμιά και εμπειρία, κι ο Σακ δείχνει να ταιριάζει ιδανικά στο σκληροτράχηλο πλάνο του Ιβάνοβιτς.

Το restart του Ολυμπιακού – Αναγκαίο ή ριψοκίνδυνο;

Αν οι πληροφορίες του Maggi επιβεβαιωθούν, τότε είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φάση ανανέωσης. Με βασικά στελέχη όπως ο Κώστας Παπανικολάου να φτάνουν στα 35, και με τον Μπαρτζώκα να αναζητά νέα ενέργεια στην περιφέρεια, η προσθήκη παικτών όπως ο Shorts και ο Ward θα σηματοδοτήσει μια στροφή προς μια πιο εκρηκτική, up-tempo μπασκετική ταυτότητα.

Το αν αυτή η στροφή θα αποδώσει, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του τεχνικού επιτελείου να ενσωματώσει γρήγορα τα νέα κομμάτια, αλλά και από τη διατήρηση του πυρήνα που χάρισε στους Ερυθρόλευκους τις επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ανοίξει ακόμη επισήμως, όμως στον Πειραιά όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι θα είναι καυτό. Και αν κρίνουμε από το ύφος και τα emojis του Maggi, η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει.

Μείνετε συντονισμένοι. Το καλοκαίρι του Ολυμπιακού μόλις ξεκινά.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Πως η ανάγκη θα γίνει ιστορία!

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται ξανά σε Final 4, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και ...

Βρείτε μας στο Twitter