Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Παγώνει του Φουρνιέ, κοιτάζει το NBA ο Ολυμπιακός

Παγώνει του Φουρνιέ, κοιτάζει το NBA ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ενίσχυσης στη θέση 3, με την αγορά των παικτών που κόβονται από ομάδες του NBA να αποτελεί το κύριο πεδίο ενδιαφέροντος. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, καθώς τα ρόστερ των ομάδων του NBA διαμορφώνονται και αρκετοί παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι, προσφέροντας επιλογές για τους «ερυθρόλευκους».

Μια περίπτωση που εξετάστηκε σοβαρά ήταν αυτή του Γάλλου παίκτη, Έβαν Φουρνιέ. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, υπήρξε προσέγγιση από τον Ολυμπιακό προς τον Φουρνιέ, αλλά ο ίδιος δείχνει να προτιμά να περιμένει τις εξελίξεις στο NBA. Σε ηλικία μόλις 31 ετών, ο Φουρνιέ πιστεύει ότι μπορεί να βρει ρόλο και χώρο σε ομάδα του NBA, κάτι που τον κρατά διστακτικό ως προς την επιστροφή στην Ευρώπη.

Αν όμως οι επόμενες εβδομάδες δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Γάλλο, και ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει το κατάλληλο κομμάτι για τη θέση 3, τότε το ζήτημα της απόκτησης του Φουρνιέ ίσως επανέλθει. Ο Φουρνιέ αποτελεί έναν παίκτη υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία, που θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όσον αφορά την περίπτωση του Κλάιμπερν, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώκας φαίνεται να επικεντρώνεται σε άλλες επιλογές, θεωρώντας ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις που θα ταίριαζαν περισσότερο στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.

Η αναζήτηση ενός ποιοτικού παίκτη στη θέση 3 είναι κρίσιμη για τον Ολυμπιακό, καθώς επιθυμούν να ενισχύσουν περαιτέρω το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Οι κινήσεις στην αγορά του NBA θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις, με την ομάδα να παραμένει σε εγρήγορση για να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί.

Αναφορικά με τις ενδεχόμενες αποχωρήσεις, πρέπει να πούμε ότι η ομάδα δε φαίνεται διατεθειμένη να συναινέσει σε οποιαδήποτε μεταγραφή αν δεν βρεθεί πρώτα ο κατάλληλος παίκτης για τη θέση 3 και δεν αποδεσμευτεί ο Βεζένκοφ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον άλλων ομάδων για παίκτες του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, η Μονακό φαίνεται να επιθυμεί την απόκτηση του Μακίσικ, προσφέροντας ένα buyout της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, ο Ερυθρός Αστέρας γράφτηκε πως έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Πετρούσεφ.

Οι εξελίξεις στις υποθέσεις αυτές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της διοίκησης. Αν οι διαπραγματεύσεις με παίκτες για τη θέση 3 δεν αποδώσουν ή δεν υπογράψει επίσημα ο Βεζένκοφ, τότε ο Ολυμπιακός θα επανεξετάσει τη στάση του για τις πιθανές αποδεσμεύσεις και μεταγραφές παικτών όπως ο Μακίσικ και ο Πετρούσεφ ή ακόμα και του Πίτερς που φημολογείται ότι θέλει η Εφές.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιθυμεί να διατηρήσει την αγωνιστική της ισχύ και να ενισχυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην αγορά και τους διαθέσιμους παίκτες. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον τελικό σχεδιασμό του ρόστερ, με στόχο να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Η πόρτα με Ρίο Άβε τους βοηθάει όλους!

Ο διαύλος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ρίο Άβε, ομάδες που ανήκουν ...

Βρείτε μας στο Twitter