Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Πήρε ένα σετ στην Ιταλία και σηκώνει κούπα στον Πειραιά!

Πήρε ένα σετ στην Ιταλία και σηκώνει κούπα στον Πειραιά!

Στον δεύτερο τελικό που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (11/4) στο ΣΕΦ θα κριθεί η διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τίτλου του Challenge Cup. Η Ραβέννα επικράτησε με 3-1 σετ στον πρώτο τελικό, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο Θρύλος έχει όλη τη δυναμική για να ανατρέψει την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Το παιχνίδι στην Ιταλία ήταν ισορροπημένο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες ωστόσο με την δυναμική υποστήριξη των οπαδών του ο Ολυμπιακός είναι ικανός να φτάσει σε μια σπουδαία ανατροπή και να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται νίκη με 3-0 ή 3-1 και να επικρατήσει στο χρυσό σετ.

Μπορούσε το 0-1 αλλά προηγήθηκε η Ραβέννα

Το πρώτο σετ, ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν και εναλλάσονται στο σκορ. Οι Ιταλοί πήγαν μπροστά με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και με την ίδια ελάχιστη διαφορά στο δεύτερο (16-15) ενώ στη συνέχεια αύξησαν το προβάδισμά τους φτάνοντας στο 19-16. Στο σημείο αυτό ο Μπενίτεθ κάλεψε τάιμ άουτ και ακολούθηησε ένα «ερυθρόλευκο» 3-0 σερί χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 19-19 μετά από διπλό μπλοκ των Πετρέα-Ντρίζγακ. Το σερί των Πειραιωτών συνεχίστηκε και έφτασε στο 4-0 με άσσο του Οϊβάνεν για το 19-20. Από κει και πέρα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Θρύλο να μετατρέπει το 22-21 σε 22-23 μετά από επίθεση άουτ του Πογλαχέν. Η Ραβέννα ισοφάρισε σε 23-23, μετά σερβίς άουτ του Πετρέα αλλά ο Ραουβέρντινκ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 23-24 και το σετ μπολ. Η Ραβέννα ισοφάρισε με πλασέ του Πογλαχέν (24-24), πέρασε μπροστά με κόντρα επίθεση του Μπούσεγκερ (25-24) και πήρε το σετ με 26-24 ύστερα από άσσο του Πογλαχέν.

Άμεση «ερυθρόλευκη» απάντηση!

Το δεύτερο σετ, ο Θρύλος το έλεξγε απόλυτα και είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του. Από το 8-9 οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί και έφτασαν στο

9-14 με τον Αλεξίεφ να νικάει το τριπλό μπλοκ των Ιταλών. Με +4 (12-16) πήγε ο Ολυμπιακός μπροστά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μετά από μπλοκ του Οϊβάνεν και αυτή η διαφορά αυξήθηκη στο +5 για το 16-21 μετά από λάθος του Ορντούνα. Στη συνέχεια η Ραβέννα μείωσε τη διαφορά και πλησίασε στο 20-22 αλλά με νέο πόντο του Ραουβέρντικ ο Θρύλος πήγε στο 20-23. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική καθώς οι Ιταλοί μείωσαν στο ελάχιστο (22-23). Με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Αλεξίεφ όμως οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο σετ μπολ (22-24) και παρότι μείωσε ο Ντιαμαντίνι, ο Ολυμπιακός πήρε το σετ με 25-23 μετά από μπλοκ του Πετρέα στον Γκουτιέρες και ισοφάρισε σε 1-1.

Νέο προβάδισμα των Ιταλών

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με καλό ρυθμό στο 3ο σετ και προηγήθηκαν με 5-2 μετά από επίθεση του Πετρέα ενώ πήγαν με +4 (4-8) μπροστά στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με πρωταγωνιστή τον Ραουβέρντινκ. Στη συνέχεια η Ραβέννα «ροκάνισε» τη διαφορά και αφού ισοφάρισε σε 9-9, προηγήθηκε 10-9 αποκτώντας τον έλεγχο στο σημείο αυτό. Στην εξέλιξη του σετ οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμα τους στο 19-15, ο Ολυμπιακός πλησίασε σε 19-17 αλλά η Ραβέννα κράτησε τη διαφορά και έφτασε στο 25-20 για το 2-1.

Στις λεπτομέρειες…

Θετική ήταν η εκκίνηση του Θρύλου και στο 4ο σετ και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το 4-1 με άσσο του Οϊβάνεν και το 5-2 με τον πρώτο χρόνο του Πετρέα. Η Ραβέννα αντέδρασε και αφού ισοφάρισε σε 7-7 πήγε μπροστά με 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 10-10 αλλά στο σημείο αυτό ο Θρύλος με ένα 3-0 σερί που προήλθε από τον άσσο του Οϊβάνεν, το μπλοκ του Πετρέα στον πρώτο χρόνο του Γκεοργκίεφ και το μπλοκ άουτ του Ραουβέρντινκ απέκτησαν προβάδισμα τριών πόντων για το 13-10. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να προηγούνται μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14) αλλά η Ραβέννα ισοφάρισε μετά από ώρα σε 16-16. Η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20-22 αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 22-22 και με άσσο του Ντιαμαντίντι πέρασαν μπροστά με 23-22. Με επίθεση του Μπούσεγκερ οι Ιταλοί έφτασαν στο 24-22. Ακολούθησε το σερβίς άουτ του Ντιαμαντίνι για το 24-23 αλλά μετά από επίθεση του Μπούσεγκερ προήλθε το τελικό 3-1.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Θα το σηκώσετε του χρόνου το ευρωπαϊκό!

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στους Άνδρες… Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν και στο δεύτερο τελικό από ...