Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ο Μαρινάκης κάνει upgrade στη Super League!

Ο Μαρινάκης κάνει upgrade στη Super League!

Η επανεκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Super League σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με άμεσες ενέργειες για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Ο Μαρινάκης, γνωστός για την αποφασιστικότητά του, ξεκινάει άμεσα με έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση του προϊόντος που λέγεται Super League, προκειμένου να καταστήσει το ελληνικό πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11.30 μέσω τηλεδιάσκεψης, αναμένεται να έχει μεγάλη σημασία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επανεκλεγμένος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με στόχο να κατατάξει τη Super League στα δέκα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, και τώρα είναι η στιγμή να γίνουν πράξη αυτές οι υποσχέσεις.

Το κύριο ζήτημα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι η έγκριση της νέας προκήρυξης για την αγωνιστική περίοδο 2023/24, η οποία εισάγει σημαντικές δομικές αλλαγές στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Το νέο format του πρωταθλήματος έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει τη Super League πιο ανταγωνιστική και ελκυστική, με στόχο να εξαλειφθούν οι αδιάφορες ομάδες.

Συγκεκριμένα, το νέο format περιλαμβάνει πλέι οφ για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4, αγώνες για τις θέσεις 5-8, και πλέι άουτ για τις ομάδες που θα βρεθούν στις θέσεις 9-14, με τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου να συνεχίζεται. Οι αλλαγές αυτές έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με τον Άρη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που αντέδρασε, να είναι πιθανό να ψηφίσει υπέρ, όπως και ο Παναθηναϊκός. Για να εγκριθούν οι αλλαγές, απαιτείται η συναίνεση των τριών τετάρτων των ψήφων.

Αναλυτικά:

Ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

2/ Διάφορα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ., με τα ίδια ως άνω θέματα ημερησίας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, κατά την α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, θα λάβει χώρα β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ., με τα ίδια ως άνω θέματα ημερησίας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση.

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SL ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΕΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:

Η ανακοίνωση της Super League


Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Επιβεβαίωση για Μπρεϊθγουεΐτ

Οριστικό Ναυάγιο στην Μεταγραφή του Μπρέθγουεϊτ στον Ολυμπιακό Η μεταγραφή του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ στον Ολυμπιακό ...

Βρείτε μας στο Twitter