Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Αυτήν την εικόνα θέλουμε να έχουμε – Υπάρχει δίψα για τη νίκη»

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Αυτήν την εικόνα θέλουμε να έχουμε – Υπάρχει δίψα για τη νίκη»

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, από την εμφάνιση και τη νίκη με 3-1 της ομάδας του κόντρα στην Τσουκαρίτσκι. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως αυτή είναι η εικόνα που θέλει να έχουν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ παράλληλα είπε πως θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση στο δεύτερο ματς στη Σερβία.Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ντιέγκο Μαρτίνεθ:Θεωρείτε πως με την εικόνα του αγώνα το 3-1 είναι ένα «φτωχό» σκορ για τον Ολυμπιακό;Είμαι ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιώσαμε πολλά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και η ομάδα έδειξε διάθεση για να σκοράρει. Σημείωσε τρία, ακυρώθηκαν άλλα δύο και δημιουργήσαμε και άλλες ευκαιρίες. Θέλαμε να επιβληθούμε και να έχουμε ακρίβεια στις μπαλιές μας, ενώ είχαμε καλή επικοινωνία με τον κόσμο μας και αυτή η σχέση φαίνεται ότι χτίζεται συνεχώς και είναι ενθαρρυντικό για εμάς. Έχουμε λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουμε, ωστόσο όποιος και να παίζει στο γήπεδό μας δε θα είναι εύκολο για εκείνον.

Είχαμε καιρό να δούμε έτσι τον Ολυμπιακό. Πιεστικό και πολλές ευκαιρίες, είναι αυτός ο Ολυμπιακός που θέλετε να δείτε; Επίσης το γκολ της Τσουκαρίτσκι σας βάζει σε σκέψεις για τον επαναληπτικό;

Φυσικά και θέλω να βλέπω την ομάδα πάντα να είναι καλά και να κερδίζει, όμως δεν το καταφέρνεις πάντα αυτό γιατί μπορεί ο αντίπαλος να είναι καλύτερος. Ο στόχος μας είναι όμως να παίζουμε πάντα έτσι, με ενέργεια και δίψα για τη νίκη (ειπώθηκε στα ελληνικά). Το είδαμε τώρα αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο να είμαστε πάντα έτσι. Ήμασταν αποτελεσματικοί τώρα στις προσπάθειές μας και στις μπαλιές μας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να γίνεται αυτό. Οι λεπτομέρειες ήταν εναντίον μας σε αυτόν τον αγώνα, γιατί χάσαμε πολλές ευκαιρίες και το σκορ είναι μικρό, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο το σκορ ενόψει του αγώνα στη Σερβία. Αυτό θα πρέπει να μας ξυπνήσει και να είμαστε προετοιμασμένοι για τη Σερβία και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα. Οι ομάδες της Σερβίας κυνηγούν τους αγώνες μέχρι το τελευταίο λεπτό και το είδαμε, για αυτό θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε σε αυτόν τον αγώνα ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε.

Βλέποντας κάποιος τη σύνθεση, θα δει ότι οι μισοί είναι από πέρσι και οι υπόλοιποι νέοι, ωστόσο υπήρξε χημεία και δημιουργία.

αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας, να χτίσουμε την ομάδα και να παίρνουμε δύναμη από τις επιτυχίες. Όπως είπατε είχαμε αρκετούς νέους παίκτες και κάποιοι αγωνίστηκαν μαζί για πρώτη φορά. Γενικότερα όμως ζητάμε ισορροπία και συναισθηματικό έλεγχο, δε θέλω να είμαστε σε μεγάλη χαρά όπως απόψε μετά το καλό παιχνίδι, αλλά ούτε και όταν δεν κάνουμε κάποιο καλό παιχνίδι να πιστεύουμε ότι δε θα βελτιωθούμε και να «πνιγόμαστε». Ποτέ δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από οποιοδήποτε συναίσθημα, είτε θετικό είτε αρνητικό. Είμαστε σε μία διαδικασία που χτίζουμε την ομάδα και αυτό θέλει χρόνο. Μέχρι να κλείσει το ρόστερ πολλά μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν, θέλουμε όμως να κρατήσουμε το γεγονός ότι είμαστε μία δεμένη ομάδα και να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες γιατί είναι σημαντικές. Όλα αυτά είναι μία διαδικασία και θα πρέπει να έχουμε σταθερή νοοτροπία και να μην παρασυρόμαστε από τα θετικά ή τα αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η ιδέα που έχουμε για την ομάδα και να βγαίνουμε πάντα στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε και το έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Η ομάδα βγαίνει με ξεκάθαρο στόχο για τη νίκη, είτε το πετυχαίνουμε είτε όχι η ομάδα ποτέ δεν τα παρατάει.

Τι στοιχεία κρατάτε από το πρώτο ημίχρονο και αν αυτό το ημίχρονο είναι ο οδηγός σας για τη συνέχεια.

Θα μας άρεσε φυσικά να είναι όλα μας τα παιχνίδια έτσι και θα το προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Αλλά δεν είναι ποτέ εύκολο να κάνεις παιχνίδια για μεγάλη διάρκεια με αυτήν την απόδοση. Θεωρώ και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλά στοιχεία, καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατοχή, ενώ είχαμε και ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι πάντα θα είμαστε έτσι, παίζει και ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε την ξεκάθαρη ιδέα για την ομάδα το πως θα βγαίνει στο γήπεδο. Αλλά τα πράγματα στη Σερβία δεν θα είναι εύκολα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα. Η ομάδα πάντα θα προσπαθεί να κάνει ό,τι έκανε στο αποψινό πρώτο ημίχρονο. Συμφωνώ ότι ήταν ένα καλό πρώτο ημίχρονο όμως και σε άλλους αγώνες έχουμε δει πολλά θετικά στοιχεία.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Μαρτίνεθ:”Ζητάω συγνώμη από τον κόσμο μας”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ...