Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας:”θα είναι αποτυχία, αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα”

Μπαρτζώκας:”θα είναι αποτυχία, αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα”


Τρεις προπονητές που έχουν βρεθεί ξανά στα ημιτελικά της Basket League, ο Γιώργος Μπαρτζώκας του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ο Χρήστος Σερέλης του Παναθηναϊκού και ο Φώτης Τακιανός του ΠΑΟΚ mateco, αλλά και ο rookie Βασίλης Σπανούλης, κατέθεσαν τις απόψεις τους τόσο για τις αναμετρήσεις στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου όσο και για τις επικείμενες αλλαγές στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση: «Είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε με συνέπεια. Κάτι που ξεκινάει από τη διοίκηση. Έχουμε σταθερότητα. Κατακτήσαμε δύο τίτλους που δεν τους υποτιμούμε. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία όσο το δυνατόν καλύτερα. Και μετά το πρωτάθλημα. Με σεβασμό σε όλους. Πρώτα στον ΠΑΟΚ και μετά αν τα καταφέρουμε στον επόμενο αντίπαλο. Εμείς έχουμε διαφορετικό αριθμό παιχνιδιών από άλλες ομάδες. Φτάνουμε τα 70. Ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερα. Είναι άλλα τα δεδομένα. Έχουμε ένταση, κόπωση αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι αποτυχία να χαθεί ο τίτλος απάντησε: «ναι, θα είναι αποτυχία, αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα με βάση το πώς έχουμε παίξει και την εικόνα μας. Δε νομίζω ότι θα το πάρει ευχάριστα κάποιος οπαδός του Ολυμπιακού, αν το χάσουμε. Τώρα τελευταία έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση περί επιτυχίας και αποτυχίας, με αφορμή τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό που λένε όλοι είναι ότι η προσπάθεια μετράει, πόσο φτάνεις τον εαυτό σου στα όρια. Ζούμε στα Βαλκάνια, στην Ελλάδα συγκεκριμένα. Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αν είναι αυτό το ζευγάρι, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Το να κερδίσουμε δεν θα πανηγυριστεί παραπάνω από εμάς, αλλά αν το χάσουμε θα μας στεναχωρήσει πολύ περισσότερο».

Σχετικά με τις αλλαγές στο format που ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά απάντησε: «Είμαστε σε τεράστια αγωνιστική επιβάρυνση. Προτιμούμε τις προπονήσεις από τους αγώνες, οι προπονήσεις μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Αν, όπως το λέτε, στην ουσία οι ομάδες από το “7” έως το “12” θα παίζουν περισσότερο, πράγμα που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Προφανώς όλοι εσείς που θα ασχοληθείτε και θα αποφασίσετε για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, είστε οι κατάλληλοι για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Εμείς θα τις ακολουθήσουμε. Ο κ. Γαλατσόπουλος είπε ότι είναι στην σκέψη του ΕΣΑΚΕ. Προφανώς θα ερωτηθούμε. Στον Ολυμπιακό συζητάμε τέτοιου είδους θέματα. Έτσι λειτουργούμε. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορώ να πω ότι μας ρωτάνε για διάφορα θέματα, αλλά στο τέλος δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν όσα λέμε. Καλό θα ήταν να μας ρωτάνε, αλλά νομίζω πως θα πρέπει όλοι να έχουμε θετική σκέψη στο μυαλό μας».

Για το αν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν οι παίκτες πριν το Κάουνας: «Με βάση αυτό που είδα στην προπόνηση είναι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλο γεγονός που κατά σύμπτωση είναι πολύ κοντά φέτος. Δεν υπάρχει χρόνος, υπάρχουν πολλά διαδικαστικά για το ταξίδι και την προετοιμασία. Ταυτόχρονα μόλις τελειώσαμε μια σειρά που μας πίεσε αγωνιστικά και πνευματικά, όμως υπάρχουν παίκτες που είναι συνηθισμένοι να το κάνουν. Είδα κάποιους που είναι έτοιμοι για προπόνηση και άλλους όχι, έχει σχέση με την εμπειρία. Αυτοί που έχουν την εμπειρία καλούνται να βοηθήσουν και τους άλλους. Έχουμε μια προπόνηση αύριο και ο Σάββατο παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, περιμένουμε ανταγωνισμό σε υψηλό επίπεδο».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Ανανεώσεις, μεταγραφές και ο Ολυμπιακός 2024

Ο Βαλάντης Σιδέρης μέσα από 1876 λέξεις, λύνει απορίες και απαντά σε καυτά ερωτήματα για ...