Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ακόμα και στην κρίση, ο Ολυμπιακός “ανθεί”!

Ακόμα και στην κρίση, ο Ολυμπιακός “ανθεί”!

Ολυμπιακος τσαμπιονς λιγκ

Αφιερωματικό άρθρο για τον Ολυμπιακό έγραψε γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος υποστηρίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι αποτελούν άριστο οικονομικό μοντέλο ακόμα και σε μια χώρα που διάγει σφοδρή περίοδο κρίσης.

Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρνουν ν’ αυξάνουν συνεχώς τα έσοδά τους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως ακόμα κι εν μέσω δύσκολων καιρών, αν δουλεύεις σωστά και μεθοδικά μπορείς να έχεις  θετικότατα αποτελέσματα.

Η κρίση δεν είναι φετινό φαινόμενο. Υφίσταται ουσιαστικά τα τελευταία πέντε χρόνια με την τριετία 2012-15, να φτάνει στο ζενίθ της. Τι έκανε ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη αυτή τη δύσκολη περίοδο; Μα παρουσίασε κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό του έτους 2013-2014,  σημειώθηκε αύξηση επί των κερδών (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) 7,8 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά την χρονιά 2013-14 πραγματοποιήθηκε ένας  κύκλος εργασιών ύψους 90,3 εκατομμυρίων με λειτουργικό κέρδος ύψους περίπου 79 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντική συμβολή στην αύξηση των εσόδων, είχε η ευρωπαϊκή πορεία των “νταμπλούχων” Ελλάδας. Η πρόκριση στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λίγκ και τα παιχνίδια με την Μαν. Γιουνάιτεντ που ακολούθησαν, γέμισαν τα ταμεία με 27.400.000 ευρώ.

Η ανοδική πορεία των οικονομικών της ΠΑΕ της παρέχει παράλληλα και την δυνατότητα να προσαρμόζεται στις  συνεχώς και πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες της κοινωνίας. Φετινό και τρανό παράδειγμα είναι η εκπληκτική μείωση των εισιτηρίων διαρκείας μέχρι και 50%, κίνηση που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της ομάδας που “έτρεξε” να ενισχύσει την προσπάθεια. Πέραν τούτου, παρά την αύξηση του ΦΠΑ που επέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση, η ΠΑΕ αποφάσισε τη μη μεταβολή των τιμών.

Ο Ολυμπιακός είναι μια υγιής επιχείριση που ξεχωρίζει μέσα σε μια χώρα που όλα “βουλιάζουν”. Είναι πραγματικό μοντέλο οικονομικής ευρωστίας και ευημερίας.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

“Αλητεία και κακοποίηση του ποδοσφαίρου”

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία απέναντι στον Βόλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Όσοι νομίζουν ...

Βρείτε μας στο Twitter