Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Μήτρου-Λονγκ, η διόρθωση ενός καλοκαιρινού λάθους

Μήτρου-Λονγκ, η διόρθωση ενός καλοκαιρινού λάθους

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και ουδείς …άσφαλτος που έλεγε μια γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αντιλήφθηκε κάτι που λέγαμε οι περισσότεροι και ενίσχυσε το “ελληνικό” στοιχείο της ομάδας που χωλαίνει, έστω και καθυστερημένα, άλλωστε κάλλιο αργά παρά ποτέ.

XL τηλεοράσεις με έκπτωση έως -25%! Ισχύει για αγορές έως 27/11/2023.

Ο Μήτρου-Λογνκ, αποτελεί πλέον και επίσημα παίκτη του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια και έρχεται να προστεθεί στα γκαρντ της ομάδας με ορίζοντα Ιανουαρίου, σε Ευρωλίγκα και κυρίως Basket league. Η απόκτηση ενός ακόμα ξένου, θα προκαλούσε ενδεχομένως ακόμα περισσότερα προβλήματα διαχείρισης και ρόλων, γι΄αυτό άλλωστε και προσωπικά απέκλεια οποιαδήποτε περίπτωση τύπου Πάνγκος, παρά τη δεδομένη ποιότητα του παίκτη.

Ο Λονγκ είναι προφανώς ένα σκαλί χαμηλότερα από τον ομοεθνή του, όμως θα έχει το πολυπόθητο εντός λίγων εβδομάδων ελληνικό διαβατήριο, το οποίο αποτελεί πανίσχυρο χαρτί για μπασκετμπολίστα στην Ευρώπη.

Αν κρίνουμε λοιπόν τον Λονγκ υπό αυτήν την σκοπιά και με δεδομένο τον χρόνο υλοποίησης της μεταγραφής και του υπάρχοντος ρόστερ, σίγουρα μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως μια τουλάχιστον υπερ-τίμια και με αρκετή δόση λογικής κίνηση. Ο παίκτης θα έχει χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα να εγκλιματιστεί στα ζητούμενα της νέας του ομάδας αλλά και να προσαρμοστεί σε μια καινούρια πόλη και έπειτα θα μπορεί να είναι διαθέσιμος σε όλα τα εναπομείναντα ματς. Τώρα βέβαια και με δεδομένη την απουσία του τραυματία Γκος, θα πρέπει οι υπόλοιποι να σφίξουν ακόμα λίγα παιχνίδια τα δόντια και να επιβιώσουν χωρίς τραυματισμούς με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι.

Ο Λογνκ είναι ένας σοβαρός γκαρντ, ο οποίος μπορεί να δώσει ποιοτικά λεπτά ως αλλαγή σε οποιοδήποτε ματς, δε θα προβάλλει τρελές απαιτήσεις χρόνου και ρόλου, είναι φτηνός αλλά και ποσοτικά να το δει κανείς, θα αποσυμφορήσει τους υπόλοιπους που έχουν τραβήξει κουπί έως τώρα. Δεν είναι παίκτης να συμπληρώνει τις προπονήσεις όπως ο Πάπας ή να παίζει στα χασομέρια της Basket league. Το ιδανικό θα ήταν προφανώς να είχε τη δυνατότητα να αγωνιζόταν από την αρχή, όμως ξαναλέω, με τα υπάρχοντα δεδομένα, ίσως πρέπει να πούμε και πάλι καλά.

Ο κακός σχεδιασμός αναφορικά με τους γηγενείς παίκτες, έχω γράψει πολλές φορές ότι φέτος θα πληρωθεί και ήδη βγαίνω δυστυχώς αληθινός. Η ομάδα δεν έχει πλην Τανούλη (ενδεχομένως) ούτε νέους Έλληνες να περιμένουν αλλά και πρότζεκτ τύπου Αμπόσι είναι μακρόπνοα και απρόβλεπτα.

Η ευκαιρία συμφωνίας με παίκτες όπως οι Ρογκαβόπουλος, Χουγκάζ, Σαμοντούροφ, Μαντζούκας, Τσαλμπόυρης αλλά και τον Ντόρσεϊ και τον ίδιο ακόμη τον Λογκ κ.α., για διάφορους λόγους που είτε προέρχονται από αδράνεια του συλλόγου, είτε απλά από επιλογές των παικτών, δεν υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να διορθωθούν αυτά τα λάθη ετών, τα οποία βέβαια δεν πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον. Ο Μήτρου-Λονγκ φέρει το πέπλο του μπαλώματος όμως δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο καθώς αποτελεί έναν αθλητή με προσόντα, εμπειρία, ποιότητα και παραστάσεις. Ενδεχομένως να μην έχει τα δημιουργικά στοιχεία που θα ήθελε η ερυθρόλευκη περιφέρεια, όμως αποτελεί μια σίγουρη λύση με συγκεκριμένο ταβάνι το οποίο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να τρυπηθεί. Δεν έρχεται να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα και να κάνει τη διαφορά, έρχεται για να επιτρέψει στην ομάδα να αποδώσει αυτά που μπορεί και να προσδώσει και ο ίδιος ορισμένα ποιοτικά λεπτά. Όποιος έχει προσδοκία ή απαίτηση να μπει και να γέρνει το γήπεδο, μάλλον περιμένει λάθος. Ευπρόσδεκτος και καλορίζικος λοιπόν!

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Ποιος είναι ο Στιβ Μουνιέ που προτάθηκε στους ερυθρόλευκους

Steve Mounié: Ο Ολυμπιακός Στοχεύει στον Ελεύθερο Επιθετικό της Μπρεστ Ο Ολυμπιακός φαίνεται να ενδιαφέρεται ...

Βρείτε μας στο Twitter