Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Κεμζούρα:”Δεν είναι μόνο ο Σβέντ σ’ αυτή την ομάδα”

Κεμζούρα:”Δεν είναι μόνο ο Σβέντ σ’ αυτή την ομάδα”

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (18/21, 21.00) την Κίκμι στο ΣΕΦ και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στον δρόμο των νικών.

«Η Κίμκι είναι ομάδα που μπορεί να πάει το παιχνίδι σε υψηλό σκορ», τόνισε ο Κεστούτις Κεμζούρα. «Μπορεί εύκολα να σκοράρει 90-100 πόντους. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, έχει ύψος και έχει τον Σβεντ, έναν από τους καλύτερους παίκτες, που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει. Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε επιθετικά και να μην τους δώσουμε τίποτα εύκολα στην transition άμυνα. Επίσης θα πρέπει να περιορίσουμε το πικ εν ρολ παιχνίδι τους και τον Σβεντ. Δεν θα είναι εύκολο, θα σκοράρει, αλλά θα εξαρτηθούν πολλά από το πως θα σκοράρει και με τι ποσοστά».

Για το αν προτιμά να «εξοντώσει» επιθετικά τον Σβεντ ή όλους τους άλλους παίκτες της Κίμκι, είπε: «Δεν θέλω να τους δώσουμε τίποτα εύκολο. Δεν είναι μόνο ο Σβεντ σε αυτή την ομάδα. Είναι όμως ο παίκτης κλειδί. Θα πρέπει να κάνουμε τι δουλειά μας, γιατί παραμένει ο βασικός παίκτης, καθώς σχεδόν όλες οι επιθέσεις περνούν από εκείνον. Θα πρέπει, λοιπόν, να περιορίσουμε το παιχνίδι του και να μην δώσουμε τίποτα εύκολο στους άλλους παίκτες».

Στον απέναντι πάγκο θα βρίσκεται ένας συμπατριώτης του, ο Ριμάντας Κουρτινάιτς, ο οποίος εκτός από μια τεράστια μορφή του Λιθουανικού μπάσκετ και όχι μόνο, είναι και πρώην συμπαίκτης του! «Έχει αποδείξει πόσο καλός είναι και ως προπονητής. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς έχουμε υπάρξει και στο παρελθόν αντίπαλοι ως προπονητές όταν εκείνος ήταν προπονητής στην Κίκμι και εγώ ήμουν στο Κρασνοντάρ και την Νίζνι. Είναι πάντα δύσκολο να κοουτσάρεις εναντίον ομάδας του. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι». Ερωτηθείς για το αν ο Κουρτινάιτς είναι τόσο ελεύθερο πνεύμα, όσο ήταν και ως παίκτης, απάντησε: «Ήταν διαφορετικοί καιροί. Όμως, καταλαβαίνει το μπάσκετ και έχει προσαρμόσει το σύστημά του στο ρόστερ που διαθέτει. Δίνει κάποια ελευθερία στους παίκτες του, αλλά την ίδια στιγμή οι ιδέες του για το πως θα παίξουν και πως θα επιτεθούν είναι ξεκάθαρες».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Λαρεντζάκη ενόψει Χίμκι

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (09/04) στο ΣΕΦ την Χίμκι στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας ...