Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στην ΑΕΚ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες μέχρι τώρα τέσσερις φορές, με δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο Ελλάδος.

Στην αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα υπήρξε ισοπαλία, ενώ η τελευταία τους συνάντηση ήταν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της (3-0) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος έσπασε την αρνητική παράδοση που την ήθελε να μην έχει νίκη επί του Ολυμπιακού από τις 7 Φεβρουαρίου 2018, όταν πάλι για το Κύπελλο Ελλάδος επικράτησε με 2-1.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητό του στο πρωτάθλημα ανεξάρτητα έδρας απέναντι στην ΑΕΚ από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-1. Από τότε έχουν διεξαχθεί 16 παιχνίδια για το πρωτάθλημα μεταξύ τους και υπάρχουν 11 νίκες για τον Ολυμπιακό και πέντε ισοπαλίες, ενώ ως γηπεδούχος έχει 6 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Στα τρία τελευταία χρόνια στα playoffs, ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες στην έδρα του με 2-0 και 3-0, ενώ η περσινή τους αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1.

66 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

38 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

13 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 122-50

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Σφύρα το να φύγουμε…

Πότε τελειώνει ο κατήφορος; Γράφει ο Βαλάντης Σιδέρης Τα πράγματα είναι απλά, ο Ολυμπιακός είναι ...