Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Η επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Η επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

oly

Σύσσωμη η ομάδα του Ολυμπιακού επισκέφτηκε, το μεσημέρι της Τρίτης (13/10), το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και θαύμασε από κοντά τα σπουδαία εκθέματά του. Δείτε φωτογραφίες.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, άνθρωποι της Διοίκησης, του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Μάρκο Σίλβα και οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου της αντρικής ομάδας και της Νέων επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (13/10) το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Για να δείτε το βίντεο του Olympiacos TV από την επίσκεψη πατήστε ΕΔΩ.

Εκεί, τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και η Ειρήνη Νταϊφά. Οι παίκτες και οι άνθρωποι της ομάδας ξεναγήθηκαν στο σπουδαίο αυτό Μουσείο, το οποίο προσφέρει στον επισκέπτη την αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα της ιστορίας της πόλης, η οποία στην αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή ως εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου και ως πολεμικός ναύσταθμος της αρχαίας Αθήνας.

marinakis

oly1

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά φιλοξενείται σε ένα διώροφο κτίριο το οποίο διαθέτει και υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο. Τα εκθέματα καλύπτουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Πειραιά, των Δήμων της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού από την μυκηναϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή. Μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα σπάνια, όπως τα περίφημα χάλκινα αγάλματα, το εντυπωσιακό μνημείο της Καλλιθέας, τα ειδώλια του μινωικού ιερού κορυφής των Κυθήρων και του μυκηναϊκού ιερού των Μεθάνων.

mouseio

Μετά το τέλος της ξενάγησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: “Ήταν μία πάρα πολύ ωραία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά. Οι παίκτες μας το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα, θα ξαναέρθουν με τα παιδιά τους. Πιστεύω ότι όλοι οι Πειραιώτες, αλλά και από όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και πάρα πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, μέσω του Πειραιά, έρχονται στο Μουσείο. Είναι καλό και εμείς από την πλευρά μας, όσο καλύτερα μπορούμε, να πούμε δύο καλές κουβέντες για το Μουσείο αυτό. Να μπορέσουν να έρθουν όσοι περισσότεροι επισκέπτες γίνεται στα χρόνια που έρχονται. Αλλά αυτό που εμάς ενδιαφέρει είναι να έρθουν και οι ίδιοι οι Πειραιώτες στο Μουσείο, να το μάθουν, γιατί έχει πολύ αξιόλογα ευρήματα και αξίζει τον κόπο”.

marinakis1

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Μώραλης είπε: “Βρισκόμαστε στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Πήρα την πρωτοβουλία να προσκαλέσω την ομάδα του Ολυμπιακού, τους ποδοσφαιριστές και τη Διοίκηση, έχοντας δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ενημερωθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας. Ξέρετε, πολλές φορές, οι ξένοι αθλητές έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ιστορία μας, από ό,τι έχουμε εμείς οι Έλληνες. Δεύτερος στόχος ήταν να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, στη νεολαία, για την οποία αποτελούν ινδάλματα αυτοί οι αθλητές, ότι θα πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο, να αθλούμαστε, αλλά θα πρέπει να έχουμε παιδεία και ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.

Ο Ολυμπιακός, πέρα από τη συνολική στήριξη που προσφέρουν στην πόλη του Πειραιά και ο ιδιοκτήτης του κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ερασιτέχνης, αλλά και όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, μπορούν να παίξουν τον ρόλο του πρεσβευτή, ώστε να διαφημίσουμε σημαντικά πράγματα που υπάρχουν στην πόλη και που δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ευρέως γνωστά, όχι μόνο στους κατοίκους της Αττικής ή της Ελλάδος, αλλά ακόμα και στους ίδιους τους Πειραιώτες. Πιστεύω πως οι αθλητές χάρηκαν την ξενάγηση. Σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε με τους αθλητές όλων των Συλλόγων και Σωματείων του Πειραιά και των Ακαδημιών τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και δυναμικό Μουσείο. Το διάστημα αυτό, παράλληλα με τα μόνιμα εκθέματα υπάρχει μία εικαστική έκθεση σπουδαστών από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι να γίνει το Μουσείο ευρέως γνωστό και να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητά του. Αθλητισμός και πολιτισμός πρέπει να είναι έννοιες αλληλένδετες.

Επιπλέον ο Πειραιάς διεκδικεί να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, οπότε πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε. Είναι μία δύσκολη προσπάθεια, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για τη χώρα και για τον Πειραιά. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε όραμα για την πόλη μας. Η διεκδίκηση αυτή, αλλά και το να καταφέρουμε να γίνει ο Πειραιάς Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, είναι ένα όραμά μας και όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται σε αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές, τους εκπροσώπους της Διοίκησης και να ευχαριστήσω τις Αρχαιολόγους, την κα Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες της και για την αποδοχή του αιτήματος και για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση που έγινε στους αθλητές”.

moralis

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Ειρήνη Νταϊφά, τόνισε: “Το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πειραιά είναι εξαιρετικό. Είναι ένα κόσμημα και πραγματικά στολίδι που το ξέρει όμως λίγος κόσμος. Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μία εξωστρέφεια, σαφέστατα και αποφασίσαμε ότι πρέπει να το επισκεφθούν και οι αθλητές της τόσο σημαντικής μας ομάδας, του Ολυμπιακού, για να δουν τα υπέροχα έργα. Επίσης, εδώ και πάρα πολύ καιρό εκθέτουν στο Μουσείο σύγχρονα έργα, παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη. Τα μόνιμα εκθέματα είναι καταπληκτικά και έχουμε τη σύζευξη καινούργιου και παλιού με μία ομάδα πρωταθλητών σε ένα εξαιρετικό Μουσείο πρωταθλητών πάλι. Έχουμε από τα πιο ωραία έργα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα στο Αρχαιολογικό μας Μουσείο. Είναι χαρά μας να τους υποδεχθούμε και καιρός ήταν να μας έρθουν. Το ίδιο και τον υπόλοιπο κόσμο τον περιμένουμε με μεγάλη χαρά”.

daifa

Ο κ. Σίλβα τόνισε για την επίσκεψη στο όμορφο αυτό Μουσείο και τα όσα είδε: “Καταρχήν θέλω να πω ότι είναι ένα Μουσείο πάρα πολύ καλά συντηρημένο, πολύ καλά οργανωμένο. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Ένα μουσείο που έχει την ευκαιρία να μας δείξει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν αυτά τα Μουσεία, για να μας μεταφέρουν στον αρχαίο πολιτισμό. Όλοι γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικό αρχαίο πολιτισμό. Μας “ταξίδεψε” στην τέχνη, στην αρχαία κουλτούρα των Ελλήνων. Επίσης, είχε πολλά εκθέματα σε σχέση με τη θρησκεία, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα, γιατί οι Πορτογάλοι είμαστε αρκετά θρήσκοι”.

Για το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ: “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο, ούτε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν είναι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό, όσο για την αξία που έχει η σημερινή επίσκεψη στο Μουσείο του Πειραιά. Για το πόσο σπουδαίο είναι να υπάρχουν τέτοιοι αρχαιολογικοί χώροι, για να μας δείχνουν την αξία που έχει ο Πειραιάς, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με αυτό θα ήταν καλύτερο να ασχοληθούμε σήμερα και θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο”.

silva

Ο Μπράουν Ιντέγε αναφερόμενος στην επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, είπε: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η ομάδα μας, οργάνωσε αυτή την επίσκεψη σήμερα. Είναι ωραίο να διοργανώνονται τέτοιες επισκέψεις, γιατί με τα ποδοσφαιρικά, δεν έχουμε χρόνο να πάμε σε τέτοια Μουσεία. Μου άρεσε πολύ, πιστεύω πως είναι μία πάρα πολύ όμορφη επίσκεψη και ελπίζω όλοι οι παίκτες να το απόλαυσαν”.

Ο Τάσος Αυλωνίτης αναφερόμενος στο Μουσείο και στα εκθέματά του τόνισε: “Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο της πόλης, τον κ. Μώραλη, για την τιμή που μας έκανε να βρισκόμαστε εδώ. Είναι ένας φανταστικός χώρος, στον οποίο μπορούμε να δούμε κειμήλια, αγάλματα, αρχαιολογικά εκθέματα, κυρίως από την εποχή του Περικλή. Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση είναι τα χάλκινα αγάλματα, τα οποία όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι εδώ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά είναι το μοναδικό στον κόσμο, στο οποίο μπορούμε να βρούμε, τέτοιου είδους αγάλματα”.

mouseio

Η έφορος αρχαιοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νησιών του Σαρωνικού, κα Στέλλα Χρυσουλάκη, ανέφερε: “Με τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και της συζήτησης που είχαμε μπροστά στα αρχαία, νομίζω ότι βρήκαμε τον κρίκο που μας συνέδεσε. Μιλήσαμε πολύ για το τι είναι σήμερα αθλητισμός, τι ήταν για την αρχαία πόλη αθλητισμός, τι είναι νέος άνθρωπος, τι είναι ελπίδα για την κοινωνία και για τον Πειραιά.

Το Μουσείο ξέρει να διαχειρίζεται τις ελπίδες για την κοινωνία που έρχεται. Για εμάς, ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τα παιδιά πρώτα απ΄ όλα, τους ίδιους τους παίκτες του Ολυμπιακού να έρθουν και να δουν το Μουσείο της πόλης μας, αλλά και για το Μουσείο να υποδεχθεί ένα Θρύλο”.

Πληροφορίες για το Μουσείο:

Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 31, στην Πειραϊκή.

Tηλ.: 210 4521598, 210 4590731.

oly2

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...