Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ζίκο για πρόεδρος της FIFA

Ζίκο για πρόεδρος της FIFA

Υποψηφιότητα για την ανάληψη της προεδρίας της FIFA πρόκειται να θέσει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο.

Ο 62άχρονος Βραζιλιάνος τεχνικός της ινδικής Γκόα παραχώρησε συνέντευξη εχθές (21/10) στο γαλλικό περιοδικό, “France Football”, όπου και γνωστοποίησε την πρόθεσή του.

Μεταξύ άλλων ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου ανέφερε: “Επιθυμία μου είναι να λειτουργεί η παγκόσμια ομοσπονδία στηριζόμενη στη διαφάνεια, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν η FIFA να είναι ένα μαύρο κουτί το οποίο θα ανοίγει μόνο σε περίπτωση καταστροφής. Όσα συμβαίνουν πρέπει να βρίσκονται στη διαφάνεια. Επίσης, δεν γίνεται οι αποφάσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν στο ποδόσφαιρο, να λαμβάνονται μόνο από τα άτομα της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πρέπει η λήψη των αποφάσεων να εκδημοκρατιστεί”. 

Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι ονόματα επιφανών και υψηλόβαθμων στελεχών της παγκόσμιας ομοσπονδίας, εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και σε ορισμένα εξ αυτών έχουν ήδη επιβληθεί ποινές.

Ο Ζίκο για να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA, πρέπει να πάρει “ψήφο εμπιστοσύνης” από πέντε εθνικές ομοσπονδίες πριν από τις 26 Οκτωβρίου.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Τα ρέστα Μαρινάκη αλλά σε τι τραπέζι…

Ο Ολυμπιακός δεν θέλγει με την απόδοσή του, αυτό δεν αμφισβητείται. Έχουν γίνει πολλά λάθη ...