Ο Κώστας Σλούκας έχει σαν πρότυπο τον Βασίλη Σπανούλη κι ευελπιστεί να έχει μία ανάλογη καριέρα με αυτήν του αρχηγού του Ολυμπιακού.
Συγκεκριμένα ο Έλληνας γκαρντ, είπε:
«Αν είχα να διαλέξω κάποιον, επειδή τον έζησα και έπαιξα μαζί του αρκετά χρόνια, θα διάλεγα τον Σπανούλη. Ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και κάποιες φορές τον ζούσα όλη μέρα. Ξέρω το πώς σκέφτεται, το πώς δουλεύει στην προπόνηση. δουλεύει σκληρά, όλη την ημέρα σκέφτεται το μπάσκετ, είναι επαγγελματίας και όλοι ξέρουν το τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Έχει κερδίσει πολλά τρόπαια Ευρωλίγκα, έχει βρεθεί σε πολλά Final 4 και είναι πάντα ανταγωνιστικός. Έχω δει το πώς δουλεύει και προσπαθώ κι εγώ να δουλέψω σαν κι αυτόν και να κάνω κάποια πράγματα που κάνει. Φυσικά είναι πιο ταλαντούχος κι έχει περισσότερα στοιχεία από εμένα, αλλά προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Αυτή είναι η φιλοσοφία του, να προσπαθείς να βελτιώνεσαι κάθε μέρα. Προσπαθώ κι εγώ να βελτιώνομαι καθημερινά και ελπίζω να έχω μία καριέρα σαν και την δική του».
“I lived with him for many years and I played with him for many years, I choose…”@FBBasketbol‘s Kostas Sloukas names his #EuroLeague hero. 👇👇 pic.twitter.com/fmqO2Gbbu5
— EuroLeague (@EuroLeague) 12 Απριλίου 2018