Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Έχει δικαίωμα να ασκήσει κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει

Έχει δικαίωμα να ασκήσει κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει

Το παρακάτω αποτελεί διευκρινιστικό post σχετικά με το χθεσινό άρθρο με τίτλο “Η έλλειψη ρευστότητας και η αιτία πρόσληψης του Κορδόν”.

Να βάλουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα στη θέση τους γιατί κάποιοι ή δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το άρθρο ή τα νεοελληνικά ορισμένων χρειάζονται εξάσκηση.

Να σημειώσουμε ότι το επίμαχο άρθρο διαβάστηκε από 30.000 + κόσμο, όποτε λογικό είναι να υπάρχουν διάφορες απόψεις. Το κακό όμως είναι να αισχρολογείς, όπως και να απαξιώνεις ανθρώπους και γνώμες.

⚽Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου σημαίνει ότι για άλλη μια χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπερκαλύπτει από την τσέπη του τρύπες στον ισολογισμό της ΠΑΕ, οι οποίες προκύπτουν από την μη συμμετοχή στους ομίλους του CL, τις ακριβές ή άστοχες προθήκες παικτών και την εν γένει κακή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

⚽ Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια σειρά από βαριά συμβόλαια, τα οποία πρέπει να “ξεφορτωθεί” προκειμένου να πάρει ανάσα και να βγει έπειτα δυναμικά στην αγορά.

⚽ Δουλειά του Κορδόν δεν είναι μόνο να βρίσκει νέους παίχτες αλλά και να μπορέσει να βρει προτάσεις για παίχτες του υπάρχοντος ρόστερ.

⚽ Ο Ολυμπιακός πρέπει να τηρεί με ευλάβεια το financial fair play, καθώς οι κανόνες της UEFA είναι κάτι παραπάνω από αυστηροί, όπερ σημαίνει ότι η περσινή μεταγραφική πολιτική δεν μπορεί να επαναληφθεί επουδενί και φέτος.

⚽ Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν μπορεί να έχει τα ταμειακά διαθέσιμα που επιθυμεί, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς πρέπει πρώτα να μειώσει το ρόστερ του, να καλύψει οικονομικές τρύπες όπως κάνει κάθε υγιές σωματείο και να είναι αρκετά πιο προσεκτικός στις φετινές επιλογές του στο μεταγραφικό παζάρι. Επίσης όταν μιλάμε για μεταγραφές της τάξης των 3-5 εκατομμυρίων, πρέπει να γνωρίζετε πως για τόσο “μικρά” πόσα δύσκολα μια ομάδα θα δεχθεί δόσεις ώστε τα έξοδα να μεταφερθούν σε επόμενη οικονομική χρήση. Ο Ολυμπιακός επιλέγει να εφαρμόζει ως οικονομικό έτος από τις 30 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιανουαρίου δηλαδή δε συμπίπτει με το ημερολογιακό έτος. Άρα πλέον τρέχει το 2023-24 όποτε οι δυνατότητες είναι περιορισμένες για … ανοίγματα.

⚽ Τέλος, η προσωρινή έλλειψη ταμειακής ρευστότητας, λογικό είναι να υπάρχει εφόσον τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά και η προσπάθεια της οικονομικής εξυγίανσης και εξορθολογισμού κρίνεται απαραίτητη. Προς σ’ αυτήν την κατεύθυνση η πρόσληψη ενός ανθρώπου όπως ο Κορδόν αποτελεί την καλύτερη συνταγή.

⚽ Αυτά είναι με απλά λόγια τα κύρια σημεία του άρθρου που κάποιοι ορμώμενοι από τον τίτλο μπήκατε στην διαδικασία ύβρεων και αισχρών σχολίων.

⚽Στόχος ήταν η ρεαλιστική καταγραφή της πραγματικότητας ώστε ο κόσμος να καταλάβει γιατί υπάρχει μια στασιμότητα και μια συντηρητική προσέγγιση στα μεταγραφικά. Κορδόν και Διοίκηση θα κάνουν αυτό που πρέπει ώστε ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός χωρίς όμως να βάλουν σε κίνδυνο την οικονομική υγεία του συλλόγου. Και εγγυητής αυτής της υγείας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που για άλλη μια φορά με την ΑΜΚ έβαλε πλάτη.

Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια σαν site την απεριόριστη στήριξη μας στην ομάδα και αποτελούμε αιχμή του δόρατος κόντρα στον ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας που δέχεται ο Ολυμπιακός.

Επομένως, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κακοπροαίρετο “Ολυμπιακάρα” να διαβάλλει την δουλειά μας. Καταγράφουμε τα γεγονότα και μεταφέρουμε στον κόσμο την αλήθεια χωρίς περιστροφές. Άτομα που αρέσκονται να κρίνουν ώστε να γίνονται attention whore δεν έχουν θέση στην οικογένεια των kokkina.gr. Πρόκειται για άτομα ,τα οποία αυτοαποκαλούνται Ολυμπιακοί αλλά η μόνη τους επαφή με τον σύλλογο είναι τα εμπρηστικά σχόλια με στόχο το κυνήγι των like. Είναι οι γνωστοί αυτοί που περιμένουν στη γωνία για να βγάλουν τον οχετό τους.

Έχουμε στηρίξει την ομάδα όταν οι περισσότεροι της είχαν γυρίσει την πλάτη και για 12 χρόνια σχεδόν είμαστε στις επάλξεις χωρίς την στήριξη κανενός με κίνητρο μόνο την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη προς την Ολυμπιακή Ιδέα.

Πάντα λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της ομάδας αλλά δεν γράφουμε ούτε για να είμαστε αρεστοί ούτε για να χαϊδεύουμε αυτιά. Δεν έχουμε ανάγκη κανένα ακόμα κι αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει

Και όπως αναγράφει και ο τίτλος:” Έχει δικαίωμα να ασκήσει κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει.”

William Penn
Αμερικανός, ιδρυτής της Πενσυλβανίας

Με εκτίμηση, εκ της διευθύνσεως kokkina.gr

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αποστολή εξετελέσθη από Κορδόν!

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Αντόνιο Κορδόν για τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή, οι προσδοκίες ...