Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Έμεινε ζωντανός και πάει στο Ο.Α.Κ.Α. για στέψη

Έμεινε ζωντανός και πάει στο Ο.Α.Κ.Α. για στέψη

Ο Ολυμπιακός ήξερε πως δεν υπήρχε περιθώριο λάθους και με μία επιβλητική εμφάνιση κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 92-76 και πάει την Κυριακή στο Ο.Α.Κ.Α. για να πάρει τον τίτλο στο Game 5.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και «χτυπώντας» με τον Πρίντεζη στο χαμηλό ποστ, πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εξίσου καλή δουλειά, οδηγώντας τους αντιπάλους του σε λάθη. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου, ο Παπανικολάου με τρίποντο αύξησε την διαφορά στο +7 (14-7). Ο Σίνγκλετον απάντησε με δίποντο, αλλά ο Παπανικολάου βρήκε και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι. Σ’ εκείνο το σημείο, οι διαιτητές ξεκίνησαν να σφυρίζουν την παραμικρή επαφή και να στέλνουν τον Παναθηναϊκό στις βολές, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και με τρίποντο του Ρόμπερτς, ξέφυγε με +9 (21-12), 2:49 πριν την λήξη.

Στον χρόνο που απέμενε, οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν με συγκέντρωση και ηρεμία στην επίθεση και δίνοντας νέο αμαρκάριστο τρίποντο στο Ρόμπερτς, έφεραν για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (27-16), πριν το έμμεσο τρίποντο του Τζέιμς και η βολή του ΜακΛίν, διαμοεφώσουν το 28-19.

Με το ξεκίνημα του Β΄ δεκαλέπτου, οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Ουίλτζερ και αντιαθλητικό τον Στρέλνιεκς, συνθήκη που έδωσε πέντε σερί πόντους στον Παναθηναϊκό, που μείωσε στους 4 (28-24). Με την ροή του αγώνα να διακόπτεται διαρκώς από τα σφυρίγματα των ρέφερι, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα, βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τον Σπανούλη. Έξι λεπτά πριν το ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εκ νέου διψήφιο προβάδισμα στο σκορ, με τις βολές του Στρέλνιεκς (36-26), για ν’ ακολουθήσει το δίποντο του Πρίντεζη, που έφερε για πρώτη φορά την απόσταση στους 12 (38-26). Ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 3-0 και έριξε ξανά σε μονοψήφιο την διαφορά, προσωρινά όμως, καθώς ο Σπανούλης είχε βρει ρυθμό και με νέο εύστοχο λέι-απ, έκανε το σκορ 40-29.

Στον χρόνο που υπολείπονταν μέχρι την ολοκλήρωση του Α΄ μέρους, ο Ολυμπιακός με την ίδια σκληρή άμυνα και σωστό διάβασμα στην επίθεση, συνέχισε να κρατάει απόσταση ασφαλείας στο σκορ. Μοναδική απειλή για το «ερυθρόλευκο» καλάθι, ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έδωσε διαδοχικούς πόντους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειωθεί η διαφορά, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει με +12 στ’ αποδυτήρια.

 

Με την έναρξη της Γ΄ περιόδου, ο Ολυμπιακός αστόχησε σε διαδοχικά λέι-απ, πριν ο Πρίντεζης ευστοχήσει από κοντά και κάνει το σκορ 50-36. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο σερί τρίποντα του Λοτζέσκι, αλλά ο Παπανικολάου με δικό του τρίποντο, επανέφερε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Το παιχνίδι απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό και οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε ν’ αποσυντονίζονται, υποπίπτοντας σε λάθη. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την συνθήκη και με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από Λοτζέσκι και Τζέιμς, μείωσαν στους 3 (53-50), 5:47 πριν το τέλος της περιόδου. Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ από το τάιμ-άουτ, ο Μάντζαρης ευστόχησε για τρεις, ανεβάζοντας στο +6 την διαφορά. Ο Λοτζέσκι απάντησε με δίποντο, ακολούθησε η βολή του ΜακΛίν και το τρίποντο του Τζέιμς, πριν ο Στρέλνιεκς βρει στόχο πίσω από τα 6,75 και κάνει το σκορ 60-55, 3:03 πριν την λήξη.

Στα λεπτά που απέμεναν για το τέλος, ο Ολυμπιακός συνέχισε να λειτουργεί σωστά στην επίθεση και να σκοράρει, αλλά δεν μπορούσε να περιορίσει την δράση του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μεσυνεχόμενους πόντους κρατούσε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του. Ο τελευταίος λόγος πάντως, ανήκε στον Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος με τέσσερις πόντους σερί, διαμόρφωσε το 71-64 της Γ΄ περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Ρίβερς, αλλά ο Στρέλνιεκς απάντησε με τον ίδιο τρόπο κι επανέφερε την διαφορά στους 7 (74-57), για ν’ ακολουθήσει το κάρφωμα του ΜακΝίλ από την καταπληκτική ασίστ του Ρόμπερτς για το 76-47. 5:34 πριν το τέλος του αγώνα, ο Ρόμπερτς από δημιουργός έγινε εκτελεστής και μ’ ένα πολύ δύσκολο σουτ στην λήξη των 24΄΄, ευστόχησε, στέλνοντας την διαφορά στο +11 (82-71). Εκτός από το προβάδισμα στο σκορ, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν και το ψυχολογικό προβάδισμα και με τον ΜακΝίλ να «φορτώνει» με πόντους το αντίπαλο καλάθι, ξέφυγαν με +15 (86-71).

Στον χρόνο που απέμενε, ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την ένταση σε άμυνα κι επίθεση, πήγε την διαφορά στους 18 (90-72) και κλείδωσαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 48-36, 71-64, 92-76

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Πείτε την αλήθεια, γουστάρετε Μουρίνιο!

Τουλάχιστον 70 μηνύματα έχουμε λάβει αναφορικά με το νέο όνομα που ακούστηκε για τον πάγκο ...