Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Άρθρα αναγνωστών: Αλέξανδρος Μαλάμης

Άρθρα αναγνωστών: Αλέξανδρος Μαλάμης

Αγαπητή συντακτική ομάδα του kokkina.gr,

Με το παρόν κείμενο θα ήθελα να καταγράψω την προσωπική μου άποψη ως φίλαθλος του Ολυμπιακού, με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις στον σύλλογο.

Αρχικά, είναι εύλογος ο προβληματισμός σχετικά με την εικόνα της ομάδας στα πρόσφατα ματς για τα προκριματικά του Champions League και Europa League με Maccabi Haifa και Slovan, αντίστοιχα.

Η προβληματική εικόνα της ομάδας κατά τη γνώμη μου οφείλεται στα εξής:

α) Στην αστοχία της διοίκησης όσον αφορά το οργανόγραμμα του αθλητικού τμήματος που επηρέασαν άμεσα τον μεταγραφικό και αγωνιστικό σχεδιασμό.

β) Στην εμπιστοσύνη της διοίκησης σε έναν προπονητή που είχε φανεί από πέρυσι ότι είχε κλείσει ο κύκλος του στο σύλλογο.

γ) Στην πεποίθηση ότι το αγωνιστικό τμήμα θα έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα (πρόκριση στους ομίλους του Champions League) δίχως να έχει γίνει η σωστή αξιολόγηση της ετοιμότητας του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

δ) Στην αλλαγή αγωνιστικής νοοτροπίας, όπου το mentality του Ολυμπιακού είναι να παίζει επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο με νοοτροπία νικητή.

Αντ’ αυτού όμως επικρατεί ηττοπάθεια και φοβική αγωνιστική συμπεριφορά από όλη την ομάδα.

Όσον αφορά την πρώτη αστοχία, θεωρώ αδιανόητο για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός, να μην έχει στελεχώσει την ομάδα με ικανούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου για να “τρέξουν” τόσο τον μεταγραφικό όσο και τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο, ειδικά από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι θα αποχωρήσουν βασικά μέλη του συλλόγου (για παράδειγμα κ. Σουλούκου, κ. Modesto).

Η δεύτερη αστοχία αφορά την εμπιστοσύνη στον κ. Martins που είχε χαθεί από την πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση προέβλεπε(;) ότι με την εργατικότητά του μπορεί να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στα αγωνιστικά επίπεδα των πρώτων δύο (2) ετών του στην ομάδα.

Η τρίτη αστοχία έφερε και την αγωνιστική αποτυχία, όπου χάθηκε ο πρώτος μεγάλος στόχος της εισόδου στους ομίλους του Champions League και ο παρ’ ολίγον αποκλεισμός και από το Europa League, σε συνδυασμό βέβαια με την αλλαγμένη κακή αγωνιστική νοοτροπία της ομάδας που υπάρχει το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Corberan και το νέο τεχνικό επιτελείο, προφανώς και δεν μπορούν να κριθούν αρνητικά την παρούσα χρονική στιγμή καθώς παρέλαβαν ένα δύσκολο έργο και έχουν τη στήριξη από όλους όσους αγαπούν πραγματικά τον Ολυμπιακό και θέλουν να επανέλθει η ομάδα γρήγορα στις επιτυχίες.

Ως φίλαθλοι, προφανώς δεν έχουμε την πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα των όσων συμβαίνουν στην καθημερινότητα της ομάδας. Για το λόγο αυτό όμως, η διοίκηση της ομάδας θα πρέπει να αντιμετωπίζει αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και έπειτα να παίρνει σειρά το φίλαθλο κοινό με τη στήριξή του. Ελπίζω το αγωνιστικό σοκ που υπέστη η ομάδα να γίνει μάθημα για τη συνέχεια και μέσα από τη στήριξη του κόσμου να αντιληφθεί η διοίκηση ότι ναι μεν τα λάθη είναι εντός προγράμματος, αλλά ο κόσμος είναι ο μεγαλύτερος μοχλός του Ολυμπιακού και όπως πανηγυρίσαμε ΜΑΖΙ τα 47 πρωταθλήματα και τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ!

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Μαλάμης / Alex7Malamis

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Ανανεώσεις, μεταγραφές και ο Ολυμπιακός 2024

Ο Βαλάντης Σιδέρης μέσα από 1876 λέξεις, λύνει απορίες και απαντά σε καυτά ερωτήματα για ...