Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Άνετο «διπλό» και κορυφή

Άνετο «διπλό» και κορυφή

 

Ο Ολυμπιακός παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης κέρδισε εύκολα εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με σκορ 4-1, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ανσαριφάρντ και Φορτούνη. Στην κορυφή ξανά οι «ερυθρόλευκοι», με 29 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 5 λεπτά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση οδηγού στο σκορ με το γκολ του Φορτούνη. Ο Μάριν έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, είδε την κάθετη κίνηση του Φορτούνη, ο οποίος βγήκε σε θέση κρυφού φορ, του πάσαρε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Μετά την επίτευξη του γρήγορου τέρματος, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με περισσότερη άνεση και συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους τους. Όσο περνούσε η ώρα όμως, ο Παναιτωλικός ανέβαζε την απόδοσή του κι έπαιρνε σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 23ο λεπτό, ο Μάζουρεκ με κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Μοράρ, αλλά ο Προτό ήταν σ’ ετοιμότητα κι’ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Γκάφα Ένγκελς και ισοφάριση

Τρία λεπτά μετά την φάση του Μοράρ, οι γηπεδούχοι βγήκαν και πάλι απειλητικά στην επίθεση, αλλά χρειάστηκε η παρέμβαση του Ένγκελς για να νικηθεί ο Προτό. Ο Ρόσα έκανε την σέντρα από τ’ αριστερά, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία. Ο Ένγκελς στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει με το κεφάλι ήρθε σ’ επαφή με την μπάλα, αλλά το σώμα του ήταν σε τέτοια στάση που της έδωσε ακόμη περισσότερη δύναμη και την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας, με τον Προτό να μην μπορεί ν’ αντιδράσει.

Μετά το σοκ, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή πήραν εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα και βγήκαν μπροστά, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι μπροστά στο σκορ. Στο 38΄ με διπλή ενέργεια ο Μάριν δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη ενώ στο αμέσως λεπτό και πάλι ο Γερμανός δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι την ανάπαυλα.

Ξεχάστηκε στ’ αποδυτήρια, αλλά δεν το πλήρωσε

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ άσχημο πρόσωπο. Χωρίς συγκέντρωση και ηρεμία στο παιχνίδι τους, οι Πειραιώτες έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και αναγκάζονταν να βρίσκονται διαρκώς σε θέση άμυνας. Το μόνο θετικό ήταν ότι σε αυτό το πολύ κακό διάστημα, ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε το γκολ, καθώς ο Παναιτωλικός κέρδισε πολλές στημένες μπάλες πέριξ της μεγάλης περιοχής.

Μεταμορφώθηκε, το γύρισε και το… τελείωσε

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους και ν’ ανακτούν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 57ο λεπτό, ο Οτζίτζα με μία υπέροχη μπαλιά μισού γηπέδου έβγαλε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη του Κούτρη ο οποίος έκανε την κούρσα από τα’ αριστερά και βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Ο μπακ του Ολυμπιακού έκανε ωραία το κοντρόλ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και σταμάτησε επάνω στον Κυριακίδη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασε στο γκολ, με σκόρερ και πάλι τον Φορτούνη. Ο Οτζίτζα έβγαλε ωραία την κάθετη για τον Καρίμ, ο οποίος πρόλαβε τον Μόρα και με μία εξαιρετική προσποίηση με το σώμα τον απέφυγε, ο φορ του Ολυμπιακού γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στο σημείο όπου έκανε κίνηση ο Φορτούνης, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα για δεύτερη φορά και να ξαναβάλει επικεφαλής στο σκορ την ομάδα του.

Πριν οι γηπεδούχοι συνέλθουν από το γκολ του Φορτούνη, είδαν τον Καρίμ να παραβιάζει για τρίτη φορά την εστία τους στο 65΄. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μόρα, πρόλαβε την έξοδο του Κυριακίδη και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Στον χρόνο που απέμενε, ο Ολυμπιακός επέλεξε να κάνει διαχείριση, δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγούνε και πάλι μπροστά. Στο 79΄ ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο να μειώσει σε 3-2, αλλά ο Προτό σε πρώτη φάση και το δοκάρι σε δεύτερη, δεν επέτρεψαν στον Ρόσα να σκοράρει. Αυτή όμως δεν ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, καθώς ο Τζούρτζεβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, γράφοντας το τελικό 1-4. Ο Ομάρ έβγαλε την σέντρα στο ύψος του πέναλτι, ο Τζούρτζεβιτς κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραία κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, βάζοντας ιδανικό επίλογο.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης (Κλέσιο 67΄), Μόρας, Μίχα, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ρόσα (Γιαννιώτης 81΄), Μάζουρεκ, Ντίαζ, Μοράρ (Μαρκόφσκι 73΄)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης (Φιγκέιρας 67΄), Ομάρ, Σισέ, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Μάριν, Πάρντο (Οφόε 46΄), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (Τζούρτζεβιτς 76΄)

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...