Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Πολύ μαχητική ομάδα ο Ερυθρός Αστέρας, δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε»

«Πολύ μαχητική ομάδα ο Ερυθρός Αστέρας, δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε»

Η ψυχολογία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είναι στα ύψη μετά τη νίκη επί της Φενέρ, όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει από τους παίκτες του να προσεγγίσουν με την ίδια σοβαρότητα και προσήλωση το παιχνίδι και με τον Ερυθρό Αστέρα και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους.

«Παίζουμε με μία ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη, μια ομάδα σκληρή στην άμυνα που διαθέτει 3-4 παίκτες «κλειδιά», που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά, μαζί με την υποστήριξη των υπολοίπων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα, είναι μια μαχητική ομάδα, είναι σαν ένα λαβωμένο θηρίο που έχει τρεις σερί ήττες και σίγουρα θα ψάξει μια εκτός έδρας νίκη για ν’ αλλάξει τις εντυπώσεις. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. έχουμε παίξει την παράταση με την Φενέρ, άρα θα χρειαστούμε όλα τα ενεργειακά μας αποθέματα και όλη την πνευματική μας συγκέντρωση για να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι». Είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Αν οι παίκτες θ’ αντέξουν, μετά το δύσκολο παιχνίδι που έδωσαν στην Κωνσταντινούπολη:

«Αντέχουν οι παίκτες. Γι’ αυτό είναι στον Ολυμπιακό. Τους έχουμε επιλέξει, είναι παίκτες έμπειροι που παίζουν πολλά χρόνια, είτε στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ κι έχουν την ικανότητα ν’ αντέξουν και πρέπει ν’ αντέξουν, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας».

Τι κρατάει και τι πετάει από το χθεσινό ματς η ομάδα:

«Το πιο θετικό είναι ότι αντιδράσαμε και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αγωνιστικά, στα τελευταία λεπτά 2-3 φάσεις θα έπρεπε να είναι διαφορετικές πρέπει να μαθαίνουμε και από τα καλά μας, αλλά ν’ αποφεύγουμε και κάποια λάθη επιλογών στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Παρ’ όλα αυτά και πάλι πρέπει να πούμε ότι η μαχητικότητα που δείξαμε και η ωριμότητα στο να διαχειριστούμε την συναισθηματική μας κατάσταση όταν ο αντίπαλός μας, γύρισε το παιχνίδι ήταν ένα θετικό. Αντέξαμε και στην ατμόσφαιρα του γηπέδου και κάναμε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο».

Αν ο Μάντζαρης θα παίξει αύριο:

«Ο Βαγγέλης είναι πολύ καταπονημένος κάτω στο δάχτυλο κι εχθές έκανε δύο ενέσεις για να παίξει. Παίζει με ενέσεις εδώ και 1,5 μήνα και όπως έχω πει είναι παλικάρι και το δείχνει αυτό κάθε φορά. Θα δούμε σιγά σιγά, πότε πρέπει να τον ξεκουράσουμε, γιατί εκτός από την θεραπεία που κάνει συνέχεια, χρειάζεται και ξεκούραση. Αύριο πάντως θα είναι κανονικά στην ομάδα, όπως έχει κάνει με αυταπάρνηση πολύ καιρό τώρα».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...