Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Τι έκαναν οι… πρωτάρηδες του ντέρμπι

Τι έκαναν οι… πρωτάρηδες του ντέρμπι

Τέσσερις παίκτες από πλευράς Ολυμπιακού έπαιξαν για πρώτη φορά σε «αιώνιο» ντέρμπι και τα «kokkina.gr» παρουσιάζουν με την βοήθεια της στατιστικής τις επιδόσεις τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν νικηφόρα την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα με 68-71 από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της προβάδισμα στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα και από δικά της λάθη έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο ν’ ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη.

Εχθές, οι Πειραιώτες έπαιξαν με 4 παίκτες που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ο λόγος για τους Τζαμέλ ΜακΛίν, Χόλις Τόμπσον, Κιμ Τιλί και Ζάνις Στρέλνιεκς. Πάμε να δούμε με την συμβολή και των αριθμών τα όσα έκαναν στο παρκέ.

Τζαμέλ ΜακΛίν: Ο Αμερικάνος φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 18 πόντους (7/9 δίποντα, 4/7 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ, 4 κερδισμένα φάουλ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και 20 βαθμούς συνολικά στο σύστημα αξιολόγησης σε 18:28 συμμετοχής. Έβγαλε ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε με τους αντίπαλους ψηλούς.

Χόλις Τόμπσον: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Αμερικάνο, που ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους (5/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ, 2 κερδισμένα φάουλ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 11 βαθμούς στο ranking. Έδωσε λύσεις και στις δύο άκρες του παρκέ και διάβασε πολύ σωστά το παιχνίδι όταν η ομάδα έτρεχε στον αιφνιδιασμό. Μοναδικό μελανό σημείο τα 4 άστοχα τρίποντα, καθώς όλα τα εκτέλεσε υπό καλές προϋποθέσεις (το σουτ βέβαια είναι και θέμα ημέρας).

Κιμ Τιλί: Ο Γάλλος έμεινε στο μηδέν εχθές από πλευράς παραγωγικότητας. Στα 14:25 που αγωνίστηκε σούταρε μόλις ένα τρίποντο. Από εκεί και πέρα είχε 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κερδισμένο φάουλ , 2 κλεψίματα, 1 λάθος και 3 βαθμούς στην αξιολόγηση. Ο έμπειρος φόργουορντ χρειάζεται λίγο χρόνο περισσότερο για να προσαρμοστεί και να μπορέσει να βγάλει την ποιότητά του στο παρκέ.

Ζάνις Στρέλνιεκς: Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Λετονός γκαρντ. Σε 25:25 που έμεινε στο παρκέ είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Δημιουργικά, που είναι και από τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού του, δεν μπόρεσε να προσφέρει λύσεις, καθώς έμεινε στις μηδέν ασίστ.

Στο χθεσινό ματς, ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τους Σπανούλη και Ρόμπερτς, συνθήκη που έχει την δική της σημασία. Όταν βρίσκεται ο αρχηγός στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» είναι άλλη ομάδα, γιατί με διαφορετικό τρόπο αντιδράει και η αντίπαλη άμυνα όταν έχει να περιορίσει  τον Σπανούλη, ο οποίος έχει μία δική του μέθοδο στο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του (είτε είναι ψηλοί, είτε γκαρντ). Η απουσία του Ρόμπερτς επίσης ήταν σημαντική, καθώς ο Αμερικάνος έχει ικανότητες τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά.   

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός